‘iPhone 16 Pro krijgt ook een camera met tetraprisma’

Piet-Jan Lentjes
9 oktober 2023, 10:34
2 min leestijd
‘iPhone 16 Pro krijgt ook een camera met tetraprisma’

De iPhone 15 Pro Max heeft een nieuwe camera gekregen waarmee je verder dan ooit kunt inzoomen op een iPhone. Volgens geruchten krijgt de iPhone 16 Pro straks ook deze camera met een tetraprisma.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 16 Pro: camera met tetraprisma

Het is nog even wachten voordat de iPhone 16 Pro uitkomt, maar de eerste geruchten druppelen inmiddels binnen. Volgens doorgaans betrouwbare Apple-kenner Ming-Chi Kuo krijgt de opvolger van de iPhone 15 Pro een leuke upgrade voor de camera. De iPhone 16 Pro neemt namelijk de speciale camera van de iPhone 15 Pro Max over.

iPhone 14 pro vs iPhone 15 pro

De iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max hebben op dit moment beide de beste camera van alle iPhones. De nachtmodus is een stuk beter want hij vangt meer licht en details in foto’s met weinig licht. Je kunt foto’s in 48 MP ProRAW schieten, maar je hebt ook de optie HEIF. Ook leuk: dankzij de LiDAR-scanner kun je in de Nachtmodus nu portretfoto’s maken.

De camera van de iPhone 15 Pro Max is echter nog een tikkeltje beter dan die van de huidige Pro, want de Max heeft een nieuw design (onder de motorkap). Apple noemt het een ‘tetraprisma’ en je krijgt hiermee een 5x optische zoom. De reguliere iPhone 15 Pro moet het ‘slechts’ met een 3x optische zoom doen.

camera iPhone 15

Rest natuurlijk wel de vraag of de iPhone 16 Pro Max straks een nóg betere camera gaat krijgen. Wanneer Apple de huidige trend in stand houdt, en de Max-versie de allerbeste camera geeft, is de kans groot dat de iPhone 16 Pro Max een nóg betere camera krijgt. Jammer genoeg moeten we nog wel tot september 2024 wachten op het definitieve antwoord en de volgende iPhone

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwste iPhones en Apple? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16
Apple iPhone 16

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu