Krijgt de iPhone 15 Ultra deze spectaculaire selfiecamera?

Koen van Ekeren
5 oktober 2022, 9:52
2 min leestijd
Krijgt de iPhone 15 Ultra deze spectaculaire selfiecamera?

Een opmerkelijk iPhone 15-gerucht doet de ronde. Het nieuwe vlaggenschip van 2023 – de iPhone 15 Ultra – zou over een waanzinnige selfiecamera beschikken. Die heeft niet één, maar twee cameralenzen.

Lees verder na de advertentie.

Selfiecamera iPhone 15 Ultra

Het gerucht komt af van Twitteraar Majin Bu, die zich baseert op een anonieme bron. Het Twitter-account heeft geen noemenswaardige staat van dienst als het om Apple-geruchten gaat, dus neem de uitspraken met een flinke scheut zout.

Vorige week maakte de betrouwbare Apple-analist Mark Gurman voor het eerst melding van een iPhone 15 Ultra, die de iPhone 14 Pro Max opvolgt. Door de nieuwe naam is de kans groot dat de iPhone 15 Ultra meer is dan simpelweg een grotere versie van het Pro-model, zoals de Pro Max. Maar welke extra features voegt Apple toe?

De bron van Majin Bu zegt één van de toevoegingen alvast te weten: de iPhone 15 Ultra heeft twee camera’s aan de voorkant. De kleinere iPhone 15 Pro krijgt deze upgrade niet: daar moet de selfiecamera het nog steeds doen met één lens. Verder meldt de bron dat beide toestellen usb-c hebben, in plaats van Lightning. Dat is in lijn met eerdere geruchten.

Wat doet de extra lens?

Wat Apple precies wil met de extra selfielens, is onduidelijk. Mogelijk voegt Apple een ultragroothoeklens toe voor een breder gezichtsveld. Dit leent zich bijvoorbeeld goed voor FaceTime-gesprekken, zoals we al hebben gezien bij de nieuwste iPad-modellen. En je hoeft je arm niet meer te overstrekken om een groepselfie te maken. De tweede camera kan ook worden ingezet om het scherptediepte-effect te verbeteren, wat resulteert in mooiere portretfoto’s.

Het zou leuk zijn als Apple de voorste camera meer liefde geeft. De afgelopen jaren concentreerde het bedrijf zich – net zoals andere telefoonfabrikanten – vooral op de cameramodule aan de achterkant. De iPhone Pro-modellen hebben drie lenzen op de rug, terwijl de selfiecamera bleef steken op een enkele camera.

Afgelopen maandag hoorden we ook wat de iPhone 15 niet krijgt: Touch ID. Er gaan al lang geruchten dat Apple plannen heeft voor een iPhone met zowel Face ID als een vingerafdrukscanner, maar voor 2023 lijkt dat er dus nog niet in te zitten. Verder is duidelijk dat ook de goedkopere iPhone 15-modellen over het geprezen Dynamic Island beschikken. Nu is dat alleen voorbehouden aan de duurdere Pro-modellen.

Wil je op de hoogte blijven van de geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Majin Bu
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu