De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gerucht: iPhone 15 (Plus) krijgt Pro-functie dankzij 48 MP-camera

Piet-Jan Lentjes
3 januari 2023, 9:49
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 15 (Plus) krijgt Pro-functie dankzij 48 MP-camera

Het jaar is nog maar net begonnen of de eerste geruchten druppelen alweer binnen. Volgens verschillende berichten krijgt de iPhone 15 (Plus) een 48 MP-camera, net als de iPhone 14 Pro (Max).

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 (Plus) krijgt 48 MP-camera

De iPhone 14 Pro (Max) had een aantal toffe vernieuwingen, maar misschien wel de meest interessante is de 48 MP-camera (in plaats van ‘slechts’ 12 MP). Hiermee krijg je de beschikking over vier keer zoveel pixels voor je foto’s. Je kunt daarmee flink meer detail in je foto’s vastleggen.

iPhone 14 camera

Nu zijn er geruchten opgedoken dat deze 48 MP-camera ook naar de iPhone 15 en iPhone 15 Plus komt. Zo kun je dus straks op de niet-Pro modellen van de iPhone 15 ook dit soort foto’s maken. Jammer genoeg blijft de telelens (om in te zoomen) wel exclusief voor de iPhone 15 Pro (Max).

Meer interessante veranderingen op komst

Daarnaast zijn de verwachtingen dat de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus een usb-c-aansluiting gaan krijgen (in plaats van een lightning-poort). Ook gaat er onder de motorkap het nodige veranderen. De iPhone 15 (Plus) krijgt namelijk de A16-chip, die je op dit moment alleen in de iPhone 14 Pro (Max) vindt.

Nog betere camera voor de iPhone 15 Pro (Max)

Wat blijft er dan nog over voor de iPhone 15 Pro (Max)? Volgens de geruchten krijgen de high-end toestellen van de iPhone 15 voor het eerst een periscooplens. Hiermee kun je verder (optisch!) inzoomen dan ooit op een iPhone.

iPhone 15 usb-c

Volgens de doorgaans betrouwbare Ming-Chi Kuo kun je met deze lens tot wel 6 keer inzoomen. Daarnaast wordt verwacht dat de iPhone 15 Pro-modellen de A17-chip krijgen, 8GB werkgeheugen, usb-c en een behuizing van titanium. Ook gaan er geruchten dat de iPhone 15 Pro Max hernoemd wordt naar de iPhone 15 Ultra.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Plus
Apple iPhone 15 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu