De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 12 Pro met kleinere accu verschijnt eind oktober, 5G-model pas in november’

Lars Paijmans
23 juli 2020, 8:52
2 min leestijd
‘iPhone 12 Pro met kleinere accu verschijnt eind oktober, 5G-model pas in november’

In een tweetal geruchten komen we meer te weten over de accucapaciteit van de vier 2020 iPhones en zou de iPhone 12 pas eind oktober in de winkels kunnen liggen.

Lees verder na de advertentie.

‘2020 iPhones toch vertraagd’

Met het einde van juli in zicht komt ook september in hoog tempo dichterbij: al jarenlang traditioneel de ‘nieuwe iPhone-maand’ waarin Apple met een speciale presentatie zijn nieuwste smartphones (en Apple Watch) onthult. Het Chinese Macotakara schrijft op basis van bronnen dat de iPhone 12-serie door het coronavirus pas in de tweede helft van oktober in de winkels ligt.

iPhone 12 pro max 120hz promotion

Hoewel het aanvankelijk leek dat Apples productielijnen weinig tot geen last zouden hebben van de pandemie, zou het nu alsnog roet in het eten gooien om genoeg smartphones te kunnen produceren.

Daarom zou Apple de keuze hebben gemaakt om eind oktober eerst alle LTE-versies van de vier iPhones op de markt te brengen. Dat zijn de iPhones die maximaal met 4G verbinding kunnen maken. Daarna zou de eerste 5G iPhone 12 in november verschijnen, aldus de bronnen die dichtbij het productieproces zouden staan.

Het lijkt er in ieder geval op dat alle vier de iPhone 12-modellen: de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max allemaal ondersteuning voor 5G krijgen. In Nederland hebben we daar voorlopig nog niet veel aan, omdat 5G nog lang niet is uitgerold. Toch is het fijn om te weten dat als je dit jaar een nieuwe iPhone koopt, hij toekomstbestendig is wat deze nieuwe internetstandaard betreft.

iPhone 12 Pro accu

‘iPhone 12 Pro-accu wordt kleiner’

Ondertussen schrijft een andere bron op Twitter dat hij foto’s heeft van de accu van de iPhone 12 Pro. Deze zouden afkomstig zijn van een Koreaanse bureau waar Apple de accu ter goedkeuring ingediend zou hebben. Met een capaciteit van 2775 mAh ligt deze in de buurt van die van de iPhone 11 Pro, maar doet de capaciteit wel een stapje terug:

  • iPhone XS: 2658 mAh
  • iPhone 11 Pro: 3046 mAh
  • iPhone 12 Pro: 2775 mAh

Dit wil niet zeggen dat de accuduur van de iPhone erop achteruit gaat. Zo zou de nieuwe A14-chip van de iPhone extra zuinig kunnen zijn, waardoor Apple met een minder grote accu dezelfde accuduur kan genereren. Vorig jaar maakte het bedrijf de iPhone 11 en iPhone 11 Pro iets dikker om een grotere accu erin te kunnen verwerken.

Alles over de iPhone 12 op iPhoned

Op iPhoned houden we de geruchten rondom de iPhone 12 nauwlettend in de gaten. Tot aan september lees je hier iedere dag het laatste nieuws over de vier aanstaande topmodellen van Apple. In onderstaande overzichten hebben we alles wat je moet weten op een rijtje gezet.

Bronnen: Twitter, Macotakara
Bronnen afbeeldingen: macrumors, Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen