iOS 14 geeft AirPods langere levensduur met slimme oplaadfunctie

Stijn Wanders
24 juni 2020, 10:03
1 min leestijd

Met iOS 14 borduurt Apple voort op de slimme oplaadtechniek die batterijslijtage voorkomt. Door de update kunnen AirPods binnenkort ook geoptimaliseerd opladen, om de levensduur van de accu te verlengen.

Lees verder na de advertentie.

AirPods geoptimaliseerd opladen met iOS 14

De nieuwe iOS 14-functie zorgt ervoor dat AirPods geoptimaliseerd opladen, door rekening te houden met je routines. Zo leert je iPhone met deze feature wanneer jij meestal je AirPods aan de oplader legt en wanneer je ze er weer afhaalt.

In de praktijk houdt het in dat je AirPods opladen tot 80 procent en pas weer verder laden voor het tijdstip waarop je ze meestal ontkoppelt. Stel je legt je AirPods rond 23:00 uur aan de lader en je staat meestal om 8:00 uur op, dan wordt de laatste 20 procent pas iets voor 8:00 toegevoegd.

Het slim opladen van je AirPods zorgt ervoor dat de levensduur van de oordopjes wordt verlengd. Dit komt omdat deze oplaadtechniek op lange termijn zorgt voor een verminderde batterijslijtage. Uiteindelijk betekent dit dat je je AirPods voor langere tijd kan gebruiken, aangezien de accu minder snel veroudert.

Dezelfde functie verscheen een jaar geleden ook na WWDC met de komst van iOS 13. Sindsdien kunnen iPhones geoptimaliseerd opladen, wat precies op dezelfde manier werkt als bij de AirPods.

Meer over iOS 14

Recent presenteerde Apple officieel zijn iOS 14-update tijdens de grote keynote van WWDC 2020. Naast het geoptimaliseerd opladen van AirPods brengt iOS 14 tal van andere functies die de moeite waard zijn.

Heb je de grote presentatie van iOS 14 en alle andere Apple software-updates gemist? Dat is geen probleem, want hier kijk je de keynote van WWDC 2020 terug.

Heb je hier geen zin in, maar ben je wel benieuwd naar wat Apple heeft aangekondigd? Lees dan onze WWDC 2020 round-up met alle aankondigingen op een rij.

Verder lezen over AirPods

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen