De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

WWDC 2020 round-up: Alle aankondigingen op een rij

Dilara Isik
22 juni 2020, 22:00
3 min leestijd
WWDC 2020 round-up: Alle aankondigingen op een rij

WWDC 2020 zit er weer op. Apple heeft de afgelopen paar uur onder andere iOS 14 en watchOS 7 onthuld. Niet alles kunnen volgen? We zetten al het nieuws van WWDC 2020 voor je op een rij in deze round-up.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2020 round-up: alle aankondigingen op een rijtje

Of je vanavond de livestream hebt gevolgd of niet, in deze round-up kun je even rustig nalezen wat er allemaal voorbij kwam tijdens WWDC 2020. Apple ging in rap tempo langs allerlei software-aankondigingen en verbeteringen. In dit lijstje bundelen we alles wat er is aangekondigd, zodat je snel up-to-date bent van alle vernieuwingen die later dit jaar verschijnen.

iOS 14

Net als ieder jaar is ook in 2020 iOS 14 het hoogtepunt van WWDC. De update brengt een aantal grote veranderingen met zich mee. Dat begint met de App Library, een nieuwe lijst waar alle apps op je iPhone in staan. De tweede grote verandering zijn widgets voor je homescreen. Ook wordt CarKey toegevoegd, waardoor je iPhone als autosleutel gebruikt kan worden. Bovendien voegt Apple ‘App Clips’ toe, om snel en tijdelijk kleine versies van apps te gebruiken. Lees meer over alle iOS 14 vernieuwingen in het artikel hieronder.

iPadOS 14 officieel

iPadOS 14

De grote iPad-update die tijdens WWDC werd onthuld, introduceert tal van grote nieuwe functies die de iPad nog productiever en veelzijdiger maken. Zo krijgt ook iPadOS 14 nieuwe widgets en voegt Apple de zoekfunctie Universal Search toe. Verder wordt onder andere de Apple Pencil een accessoire dat je niet alleen gebruikt om in teken-apps bezig te zijn, maar ook om de hele iPad te bedienen. Ook neemt Apple stappen om de privacy van gebruikers te beschermen.

watchOS 7

De grootse Apple Watch-update van 2020 focust zich met name op het verbeteren van jouw gezondheid. Voortaan gaat de Activiteiten-app voor het bijhouden van je activiteiten simpelweg door het leven als Fitness. De Workout-app krijgt een dans-functie en helpt het horloge je om op tijd naar bed te gaan met ‘Wind Down’. Ook wordt een complete slaaptracker aan watchOS 7 toegevoegd. Verder helpt watchOS 7 met handen wassen en het voorkomen van gehoorschade.

macOS Big Sur

Apple noemt macOS 10.11 ‘Big Sur’. De opvolger van macOS 10.15 Catalina introduceert verschillende nieuwe features, zoals een nieuw Dock en een bedieningspaneel. Ook introduceert macOS Big Sur widgets. Verder krijgt Safari behoorlijk wat nieuwe verbeteringen: een nieuwe interface, een snelle vertaalfunctie en de mogelijkheid om een privacyrapport van een website in te zien. Daarnaast is de privacy van extensies verbeterd.

tvOS 14

Ook Apple TV krijgt een software-update later dit jaar. Een belangrijke verbetering van tvOS 14 is de komst van de Home-app, die we kennen van iOS en macOS. Hiermee wordt het mogelijk om slimme apparaten die met HomeKit zijn gekoppeld, te checken op je Apple TV. Ook brengt tvOS 14 de picture-in-picture-modus naar het complete besturingssysteem. Verder ondersteunt Apple Arcade op tvOS nu meerdere gebruikers tegelijk, zodat je makkelijk tussen profielen schakelt. 

Apple Silicon

Apple kondigde ook Apple Silicon aan, een eigen processortechniek voor de Mac. De eerste Mac met een eigen Apple-chip moet eind dit jaar in de winkels liggen. Met deze aankondiging neemt Apple afscheid van Intel. Apple belooft dat Silicon ervoor gaat zorgen dat Macs in de toekomst nog krachtiger worden. Verder belooft het Intel-alternatief energiezuiniger te worden.

AirPods (Pro): slimme koppelfunctie en ‘Spatial Audio’

Apple kwam tijdens WWDC met verrassend nieuws over de AirPods. De draadloze oordopjes worden nog slimmer en gebruiksvriendelijker dankzij een aantal nieuwe features. Allereerst kun je straks makkelijker de draadloze oordopjes gebruiken met meerdere apparaten.

Ook nieuw is ‘Spatial Audio’ voor de AirPods Pro, wat betekent dat de draadloze oordopjes binnenkort surround sound ondersteunen. Dit betekent dat het mogelijk wordt om films te kijken met surround sound, waarbij het geluid dus om je heen ‘beweegt’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu