Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘iOS 13-bug geeft toegang tot creditcardinformatie van anderen’

Wouter Nijsen
24 september 2019, 9:28
2 min leestijd
‘iOS 13-bug geeft toegang tot creditcardinformatie van anderen’

Enkele gebruikers hebben een serieuze bug in iOS 13 ontdekt. Na het invoeren van betalingsinformatie verschijnen opeens creditcardgegevens van iemand anders in beeld. Apple is inmiddels op de hoogte van het probleem.

iOS 13-creditcardbug

Reddit-gebruikers Thanamite en createdbyeric laten weten dat ze in iOS 13 een serieuze bug hebben ontdekt, zo schrijft Neowin. Bij het instellen van een creditcard in iTunes kwamen ze erachter dat hun Apple-apparaat niet hun eigen gegevens had opgeslagen, maar die van iemand anders. Op het scherm verscheen betalingsinformatie van een complete vreemde, met de naam, het betalingsadres en de laatste vier cijfers van het creditcardnummer.

iOS 13 downloaden

Het is onduidelijk waar het probleem door wordt veroorzaakt, maar mogelijk is het een fout in iOS 13. Gebruiker createdbyeric nam contact op met Apple en het bedrijf uit Cupertino gaf aan op de hoogte te zijn van het probleem. Apple lost de bug hoogstwaarschijnlijk op in een komende iOS-update, die nog meer fouten moet gladstrijken.

iOS 13.1

Dit gebeurt mogelijk in iOS 13.1, de update die later vandaag verschijnt. De update komt al snel na de release van iOS 13 en was oorspronkelijk voor 30 september gepland, maar is op het laatste moment vervroegd. Apple doet dit ook om nog een lek in de beveiliging op te lossen, waarmee mensen zonder een pincode in te voeren toch de contactenlijst konden bekijken.

Lees ook: de uitgebreide review van iOS 13

Verder introduceert iOS 13.1 ook een aantal nieuwe features die eigen in iOS 13 zouden zitten. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om geautomatiseerde Siri Shortcuts en het delen van je aankomsttijd in de Kaarten-app. Enkele functies, zoals de mogelijkheid om twee setjes AirPods tegelijk te gebruiken om muziek te luisteren, zitten niet in iOS 13.1 en verschijnen pas op een later moment. Naast iOS 13.1 vindt vandaag ook de release van iPadOS plaats.

Overzicht: wanneer iOS 13.1, iPadOS, tvOS en macOS Catalina verschijnen

Het laatste nieuws over Apple

Via: NeoWin
Bronnen: Reddit (1), (2)
Categorie: iOS
Thema: Apple
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's