iOS 11.2.5 nu beschikbaar: update lost ChaiOS-bug op en meer

Lars Paijmans
23 januari 2018, 19:00
2 min leestijd

Apple heeft zojuist iOS 11.2.5 uitgebracht voor de iPhone en iPad. Iedereen moet de update downloaden, omdat het een vervelende bug in de software oplost.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2.5 nu beschikbaar met oplossing voor ChaiOS

Heb je een iPhone of iPad? Dan doe je er goed aan om iOS 11.2.5 te downloaden. We wisten al dat deze update eraan zat te komen, omdat Apple vorige week beloofde om ChaiOS op te lossen. Deze onlangs ontdekte bug zorgt ervoor dat de Berichten-app (iMessage) crasht en daarna het hele toestel vastloopt. De bug wordt veroorzaakt door een specifiek bericht te versturen vol met tekens en cijfers.

Door iOS 11.2.5 te installeren, bescherm je jouw iPhone en iPad tegen deze fout in de software. Ook biedt deze update ondersteuning voor de HomePod. Apple heeft de nieuwe versie zojuist uitgebracht op alle apparaten die iOS 11 ondersteunen.

ios 11.2.5

iOS 11.2.5 downloaden en installeren

iOS 11.2.5 wordt vanzelf aangeboden op je toestel, waarna je de update kunt downloaden en installeren. We raden aan dit zo snel mogelijk te doen. Voor de installatie van een update moet je toestel wel opnieuw opstarten. Je kunt je iOS-apparaat ook actief laten zoeken naar de nieuwe versie door onderstaande stappen uit te voeren.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Kies ‘Algemeen’;
  3. Tik op ‘Software-update’;
  4. Het apparaat zoekt naar de nieuwst beschikbare versie.

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om vlot updates te installeren. Zeker iOS 11 heeft de afgelopen periode aardig wat foutjes gehad, waardoor het besturingssysteem kwetsbaarder is dan we gewend zijn. Door ook deze kleine updates te installeren, is jouw toestel zo veilig mogelijk.

Andere updates

Naast iOS 11.2.5 brengt Apple vandaag ook updates uit voor zijn andere besturingssysteem. Voor je Mac download je macOS High Sierra 10.13.3, voor je Apple Watch download je watchOS 4.2.2 en voor de Apple TV is tvOS 11.25 beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen