De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Met iDeal in de App Store en iTunes betalen: zo doe je dat in 5 stappen

Michel van 't Klaphek
28 juni 2018, 18:59
2 min leestijd
Met iDeal in de App Store en iTunes betalen: zo doe je dat in 5 stappen

Het is mogelijk om apps, films en games uit de App Store en iTunes met iDeal te betalen. In dit artikel lees je hoe je dit doet, en waar je op moet letten. Er zitten namelijk wat addertjes onder het gras.

Lees verder na de advertentie.

Met iDeal App Store-aankopen betalen: zo doe je dat

Eindelijk kun je ook met iDeal in onder meer de App Store en iTunes betalen, zo ontdekte iCulture. Tot nu toe moest je een PayPal-account koppelen, of afrekenen met je creditcard. Dit is vervelend, omdat in Nederland iDeal veruit de populairste manier is om online te betalen.

Het is belangrijk om te weten dat je apps, games en muziek niet per stuk aanschaft, maar via je saldo dat gekoppeld is aan je Apple ID.

Betalen met iDeal in de App Store gaat zo:

  1. Zorg dat je bent ingelogd op je Apple ID, en ga in de App Store naar je profielpagina door rechtsboven op je foto te tikken;
  2. Kies voor ‘Betaalinformatie’, tik op ‘iDeal’ en selecteer je bank uit de lijst;
  3. Geef nu aan met hoeveel geld je je saldo wilt verhogen;
  4. Druk op ‘Koop’, waarna je naar de afrekenomgeving van jouw bank wordt geleid;
  5. Volg de stappen en klaar ben je.
ideal app store

Word je in stap drie niet direct naar het scherm gestuurd waarin je moet aangeven hoeveel saldo je wilt kopen? Ga dan opnieuw naar je profielpagina en selecteer ‘Voeg geld aan Apple ID toe’. Op een Mac of pc werkt het proces ongeveer hetzelfde. Selecteer in de App Store of iTunes ‘Mijn account tonen’ onder het kopje ‘Account’ linksboven. Selecteer vervolgens ‘Verhoog Apple ID-saldo’ en volg de stappen.

Delen met gezin

Er zitten twee addertjes onder het gras. Ten eerste doet bovenstaande methode niets anders dan saldo op je account laden. Zodra je iets uit de onlinewinkel koopt, gaat het aanschafbedrag hier simpelweg vanaf. Uiteraard kun je het saldo ook gebruiken voor het aanschaffen van online boeken, en bijvoorbeeld het uitbreiden van je iCloud-opslag.

Ten tweede is het niet mogelijk om via iDeal te betalen wanneer je ‘Delen met gezin’ hebt ingeschakeld. Het is niet helemaal duidelijk waarom dit zo is.

Ook interessant: Gids: Apple Gezinsdeling – zo stel je het in en dit kun je ermee

Het laatste nieuws over Apple

Bron: iCulture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen