‘Apple werkt aan draadloze oortjes voor iPhone 7’

Rutger Otto
9 januari 2016, 12:21
2 min leestijd
‘Apple werkt aan draadloze oortjes voor iPhone 7’

Mocht de iPhone 7 echt geen 3,5 mm jack meer hebben om een hoofdtelefoon op aan te sluiten, dan moet je straks muziek luisteren via lightning-poort of bluetooth. Voor dat laatste zou Apple aan een oplossing werken.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 oortjes

De iPhone 7 zal het zonder koptelefoonaansluiting moeten doen zoals we die nu kennen. Althans, daarover gaan hardnekkige geruchten. Volgens 9to5Mac ontwikkelt Apple daarom nieuwe oordopjes voor gebruikers. Deze moeten volledig draadloos zijn, zodat ze werken met de nieuwe iPhone.

De nieuwe oortjes van Apple zouden qua concept lijken op de Moto Hint en Bragi Dash-headsets. Deze werden afgelopen week tijdens de CES in Las Vegas getoond. De genoemde oordoppen zijn helemaal draadloos en hebben ook geen kabel om ze bij elkaar te houden.

nieuwe iphone waterdicht

Niet meegeleverd

Mogelijk ontwikkelt Apple de hoofdtelefoontjes zo dat er verschillende hulzen meegeleverd worden, zodat ze in ieders oor passen. Daarnaast maakt Apple gebruik van de Beats-technologie om de oortjes te maken. Waarschijnlijk krijgen de oortjes nog wel een microfoontje, zodat je er gewoon mee kunt bellen, terwijl omgevingsgeluid wordt weggefilterd.

De nieuwe oortjes worden waarschijnlijk niet meegeleverd met de iPhone 7. Zie ze dan ook als premium-alternatief voor de standaard oortjes, zoals de in-ear-koptelefoon die Apple momenteel op de markt heeft. Deze krijg je niet standaard geleverd zoals de EarPods.

Volgens 9to5Mac worden de oordopjes geleverd met een doosje waar je ze in kunt bewaren. Dit zou ook direct een case zijn met een oplaadbare accu erin, zodat de hoofdtelefoontjes kunnen opladen als je ze niet draagt.

iPhone 7 geruchten

De iPhone 7 wordt waarschijnlijk in september van dit jaar aangekondigd. Omdat het geen S-model betreft, zoals de iPhone 6S, mogen we een heel nieuw design verwachten. Bronnen zeggen dat Apple daar op dit moment nog steeds aan werkt. Volgens makers van hoesjes en cases test Apple momenteel drie modellen, waarvan één een heel dunne is. Tot Apple zelf iets aankondigt, moeten we het met dit soort geruchten doen.

Lees het laatste iPhone 7 nieuws

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen