‘Apple Watch ECG-functie vanaf watchOS 5.2 ook in Europa beschikbaar’

Florence Peeters
26 maart 2019, 11:04
2 min leestijd
‘Apple Watch ECG-functie vanaf watchOS 5.2 ook in Europa beschikbaar’

De Apple Watch ECG-functie lijkt eindelijk naar Nederland te komen. Verschillende aanwijzingen in iOS 12.2 laten zien dat het vanaf watchOS 5.2 ook in Europa mogelijk is om een hartfilmpje te maken met een Apple Watch Series 4.

‘Apple Watch ECG-functie in watchOS 5.2 beschikbaar’

Meteen na Apples maart-keynote gisteravond is de update naar iOS 12.2 beschikbaar gesteld voor iedereen. Deze brengt allerlei verbeteringen met zich mee, maar onthult ook nieuwe informatie over wanneer we in Nederland de ECG-functie kunnen gebruiken.

Apple Watch ECG-functie watchOS 5.2

Meerdere Apple Watch Series 4-bezitters in het Verenigd Koninkrijk hebben na het installeren van iOS 12.2 enkele instellingsschermen te zien gekregen van de ECG-functie. Dat schrijft MacRumors. De meldingen laten zien hoe je een hartfilmpje maakt en hoe je de functie activeert. De aanwijzingen waren terug te vinden in de Watch-app en Gezondheid-app op de iPhone.

Apple Watch ECG-functie watchOS 5.2

Ook zijn er in de Gezondheid-app documenten te vinden die dit bevestigen. Zo is er een CE-markering voor de ECG-app te vinden. Een CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de regels die gelden binnen de Europese Economische Ruimte. Deze goedkeuring van Europese autoriteiten was de laatste horde die Apple moest nemen om de functie ook hier uit te rollen.

De speciale ECG-app is alleen nog niet terug te vinden op de Apple Watch zelf. Dit komt waarschijnlijk omdat watchOS 5.2 vereist is om de functie te laten werken. Deze watchOS-update zou ongeveer tegelijk met iOS 12.2 voor het grote publiek moeten verschijnen. Als de ECG-functie voor Europa inderdaad in watchOS 5.2 zit, duurt het niet lang meer tot we ook in Nederland hartfilmpjes kunnen maken.

Hartfilmpje al langer mogelijk in VS

Apple introduceerde de elektrocardiogram-functie als onderdeel van watchOS 5. Hoewel de functie te activeren is middels een software-update, kan je alleen zo’n hartfilmpje maken met de Apple Watch Series 4. Oudere Watch-modellen beschikken niet over de juiste sensoren.

De functie was aanvankelijk eerst in de Verenigde Staten te gebruiken, maar ook daar duurde het drie maanden tot de ECG-app werd toegevoegd met watchOS 5.1.2. Nu lijkt de functie verrassend snel daarna ook hier uit te rollen.

Lees meer over watchOS 5

Bron: MacRumors
Bronnen afbeeldingen: Apple, MacRumors, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu