Apple brengt watchOS 5.3.2 uit voor Watch Series 4

Michel van 't Klaphek
9 oktober 2019, 20:04
1 min leestijd
Apple brengt watchOS 5.3.2 uit voor Watch Series 4

Gebruik je de Apple Watch Series 4 met een iPhone die de update naar iOS 13 niet aankan? Apple heeft een speciale, kleine update voor je uitgebracht. Zo download je watchOS 5.3.2.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 5.3.2 downloaden voor Watch Series 4

Vorige maand verscheen watchOS 5.3.2 voor de Series 1, 2 en 3. Vanaf nu rolt deze update ook uit voor de Series 4, maar dan voor mensen die bijvoorbeeld een iPhone 5S of 5C hebben. Deze toestellen kunnen niet updaten naar iOS 13, en daarmee dus ook de watchOS 6-update niet installeren.

Zo download je watchOS 5.3.2 op de Apple Watch Series 4:

  1. Ga op de gekoppelde iPhone naar de Watch-app;
  2. Tik op ‘Algemeen’ en kies ‘Software-update’;
  3. Wacht tot de update is gevonden en volg de aanwijzingen op het scherm.
Apple Watch Series 4 review

Het is belangrijk dat de accu van je Watch voor minstens de helft vol zit. Het downloaden van de update en bijwerken kost een hoop stroom, waardoor ‘ie mogelijk uit kan vallen. Je kunt het horloge tijdens het bijwerken natuurlijk ook aan de oplader leggen.

Dit moet je weten over watchOS 5.3.2

watchOS 5.3.2 is een kleine, tussentijdse update die geen nieuwe functies toevoegt. De patch is vooral belangrijk voor de beveiliging van je horloge. Zo konden kwaadwillenden (in theorie) op afstand een app afsluiten, en vervolgens codes uitvoeren. Het is niet bekend of dit ook daadwerkelijk in de praktijk is gebeurd.

Waarschijnlijk is de doelgroep van bovenstaande update klein. De Series 4 is immers een relatief recent model. De kans is daarom klein dat veel Watch-eigenaren met een ouder model iPhone rondlopen. Het is daarom fijn dat Apple alsnog een extra update uitbrengt.

Lees meer over watchOS 5

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu