De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple TV Plus-event round-up: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

Thomas Haenen
25 maart 2019, 20:57
5 min leestijd
Apple TV Plus-event round-up: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

Het Apple-event van dit voorjaar draaide volledig om de nieuwe diensten van het techbedrijf, voor televisie, betalen, nieuws en meer. We hebben de belangrijkste aankondigingen voor je verzameld in deze round-up.

Lees verder na de advertentie.

Check onze Apple TV Plus-event round-up

We zijn gewend dat Apple vooral uitpakt met hardware, maar het bedrijf toonde tijdens dit event slechts één fysiek product: een eigen creditcard. Verder stonden diensten centraal tijdens het grote Apple-event van dit voorjaar. Het bedrijf deed grootse beloftes op het gebied van streamingdiensten, games, nieuws en meer, maar was niet altijd even concreet met de details. Dit zijn de belangrijkste aankondigingen voor jou verzameld.

Apple TV Plus

Belangrijkste onderdeel van deze avond was Apple TV Plus, de Netflix-concurrent van Apple. Het is een nieuwe streamingdienst gevuld met series, films en documentaires van allerlei bekende namen die ook naar Nederland komt. Tijdens het presentatie passeerden Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Pino en Oprah de revue met korte toespraken op het podium. Allemaal ontwikkelen ze hun eigen series en producties voor de nieuwe dienst.

Apple TV Plus officieel

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe Apple TV Plus precies gaat werken. De streamingdienst is vanaf dit najaar beschikbaar, maar Apple noemde geen exacte datum en ook de prijs bleef uit. Eerdere geruchten beweerden dat de dienst mogelijk gratis is, maar daar werd met geen woord over gerept.

Wel weten we dat de dienst onderdeel wordt van de vernieuwde Apple TV-app. Daar kun je straks ook terecht om abonnementen te nemen op allerlei andere tv-zenders. Dat lijkt vooral op de Verenigde Staten gericht, met zenders als HBO, Showtime en sportkanalen. Deze vernieuwde interface is al vanaf mei beschikbaar, en rolt dan wereldwijd uit. Het is onbekend of er ook Nederlandse tv-aanbieders bij aangesloten zijn, maar dat Apple TV Plus naar Nederland komt is zeker.

→ Alles wat we weten over Apple TV Plus: de series, makers en releasedatum

Apple Arcade uitgelicht

Apple Arcade

Met Apple Arcade kun je een selectie van games uit de App Store onbeperkt spelen op je iPad, iPhone, Mac en Apple TV spelen. Dit is dus Netflix, maar dan voor games. Aan het initiatief zijn bekende namen als LEGO, SEGA en Konami verbonden, maar Apple gaat ook zelf in kleine, onafhankelijke ontwikkelaars investeren om exclusieve games uit te brengen.

Net als Apple TV Plus is Arcade vanaf dit najaar beschikbaar. Een prijs werd niet genoemd, maar waarschijnlijk betaal je een vast bedrag per maand om toegang te krijgen tot alle spellen. Apple Arcade is straks te vinden via de App Store, en krijgt een eigen knop onderaan in de menubalk.

→ Check alles over Apple Arcade, Netflix voor games

Apple News Plus

Apple News Plus

Apple News Plus geeft je tegen betaling toegang tot een hele collectie kranten, tijdschriften en opiniebladen. Er zijn meer dan 300 titels om uit te kiezen. De dienst lanceert dit voorjaar al in de Verenigde Staten en Canada, en kost daar 10 dollar per maand. Verschillende grote publicaties, van de Wall Street Journal tot Vanity Fair, zijn aangesloten bij de nieuwe dienst. Allemaal krijgen ze een aangepaste opmaak geoptimaliseerd voor schermen met touchscreens.

Later dit jaar komt News Plus ook nog naar het Verenigd Koninkrijk en Australië. Andere landen volgen waarschijn pas later; aangezien Nederland ook de gewone versie van Apple News nog niet heeft, zit een lokale release er vermoedelijk voorlopig niet in.

→ Lees meer over Apple News Plus: zo werkt de abonnementsdienst voor tijdschriften

Apple Card

Betaaldienst Apple Pay rolt nog steeds gestaag wereldwijd uit, en is inmiddels al beschikbaar in ruim veertig landen wereldwijd. De komende maanden wordt de ondersteuning uitgerold naar nog meer landen, maar of Nederland daarbij zit werd niet duidelijk tijdens het evenement.

Wel toonde Apple een variant van zijn betaaldienst, gericht op creditcardgebruikers. Met Apple Card kun je een creditcard aanvragen bij Apple, in samenwerking met de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Vervolgens kun je al je betalingen, zowel in de winkels als online, via die creditcard verricht. Sterker nog: Apple gaat zelfs een eigen, fysieke creditcard maken.

In de Apple Card-app worden al je betalingen slim gegroepeerd, met informatie over de productiecategorie van je aankoop en de locatie. Zo hoopt Apple mensen te helpen om schulden te voorkomen. Tevens krijg je bij elke aankoop via Apple Card twee procent van het bedrag direct teruggestort op je rekening. Koop je iets in de Apple Store, dan krijg je zelfs drie procent teruggestort.

Wordt nog niet te snel hyped, want helaas is Apple Card voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Daar rolt de betaaldienst vanaf deze zomer uit. Apple zei niets over een release van Card in Nederland of andere landen.

iOS 12.2 nu beschikbaar

Apple noemde het niet tijdens de presentatie, maar iOS 12.2 is inmiddels beschikbaar voor iedereen. Na verschillende beta’s wordt inmiddels de definitieve versie uitgerold naar elke iPhone en iPad. Deze update introduceert ondere nieuwe amoji, een daglimiet voor de Schermtijd-functie en verbeteringen voor Homekit. Ook helpt Safari nu nog beveiligen tegen trackingcookies die je surfgedrag in de gaten houden.

→ Ontdek alle nieuwe iOS 12.2 functies en download nu

Nieuwe iPad, iMac en Airpods: eerder onthuld

Nieuwe producten kregen we dus niet te zien tijdens deze presentatie. Heel verrassend is dat niet: die werden allemaal al vorige week aangekondigd. Check even onderstaande round-up om meer te lezen over de nieuwe Airpods, iPad Mini, iPad Air en iMac. Grote afwezige is nog altijd AirPower: ook op dit evenement was van de draadloze oplaadmat geen spoor te bekennen.

→ Lees meer over de nieuwe Apple-hardware

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu