De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple Maps wordt compleet vernieuwd: Apple gaat zelf kaarten maken

Michel van 't Klaphek
29 juni 2018, 20:33
2 min leestijd
Apple Maps wordt compleet vernieuwd: Apple gaat zelf kaarten maken

Na een onrustige start in 2012 moet Apple Maps nu eindelijk een succes worden. Om dit te bereiken gaat Apple zelf data verzamelen en hiermee kaarten maken. Apple Maps wordt vanaf de grond opnieuw opgebouwd.

Lees verder na de advertentie.

Apple Maps vernieuwd: Apple gaat zelf kaarten maken

Bij uitkomst was Apple Maps enkele weken het lachertje van het internet. De mappendienst gaf onlogische routes aan, was incompleet en adviseerde gebruikers in een enkel geval zelfs om via de oceaan naar hun bestemming te rijden.

Tijdens een exclusief kijkje achter de schermen meldt TechCrunch dat Apple eindelijk klaar is om dit imago achter zich te laten, en bouwt Maps daarom vanaf de grond opnieuw op. Men gaat hiervoor zelf kaarten maken op basis van eigen data, en stopt daarom uiteindelijk de samenwerking met kaartenleveranciers.

Apple Maps vernieuwd2

Apple heeft speciaal uitgeruste auto’s met camera’s op het dak rondrijden om foto’s te maken, net zoals Google doet. Ook gaan Maps-gebruikers helpen bij het verzamelen van data. Zodra je de app gebruikt op je iPhone wordt bijvoorbeeld gekeken hoelang je over stukken van je reis doet.

Deze gegevens worden vergeleken met die van anderen en uiteindelijk komt dan naar boven welke wegen je beter kunt vermijden. Het is belangrijk om te weten dat Apple niet je totale reis registreert, vanwege privacyredenen.

Dankzij deze nauwkeurige data worden de mappen gedetailleerder dan voorheen, zo zegt Apple. Je ziet onder meer duidelijker waar recreatieparken zijn, hoe de snelwegen lopen en het onderscheid tussen hoofd- en zijstraten.

Project start in Amerika

Aangezien het hier om een gigantisch project gaat, wordt de vernieuwde Maps-app stukje bij beetje uitgerold. Als eerst kunnen deelnemers aan de publieke iOS 12-bèta ermee aan de slag. De proef wordt gestart met zelfgemaakte kaarten in de omgeving van San Francisco.

Vervolgens wordt heel Amerika bijgewerkt en vermoedelijk komt pas daarna Europa aan de beurt. Het valt dus nog niet te zeggen wanneer de Nederlandse Apple Maps vernieuwd is. Apple is al vier jaar bezig met het project.

Lees het laatste nieuws over Apple Maps

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen