Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Eerste publieke iOS 12-bèta nu beschikbaar: zo installeer je de update

Lars Paijmans
26 juni 2018, 8:01
2 min leestijd
Breaking
Eerste publieke iOS 12-bèta nu beschikbaar: zo installeer je de update

Apple heeft de eerste publieke iOS 12-bèta uitgebracht. Dit betekent dat iedereen met een ondersteunende iPhone of iPad nu aan de slag kan met deze testversie van iOS 12. In dit artikel lees je precies hoe je de publieke testversie installeert.

Lees verder na de advertentie.

Eerste iOS 12 publieke bèta downloaden

Toen iOS 12 tijdens WWDC 2018 werd onthuld, beloofde Apple dat er een publieke bèta voor het einde van juni zou verschijnen. Inmiddels zijn er twee ontwikkelaarsbèta’s verschenen en nu zijn de publieke testers voor het eerst aan de beurt. Met de bèta kan Apple met een grote groep gebruikers de update testen en bugs en andere foutjes opsporen, voordat de definitieve release van de update plaatsvindt.

iOS 12 publieke beta

Het is natuurlijk ook een uitstekende manier om maanden voor de echte release al aan de slag te gaan met al het nieuws dat iOS 12 te bieden heeft. Denk hierbij aan nieuwe Animoji voor de iPhone X, het nieuwe Schermtijd dat je confronteert met je iPhone-gebruik en de sterk verbeterde notificaties. Houd er echter altijd rekening mee dat deze bèta’s niet bedoeld zijn als voorproefje maar als test, dus doorloop altijd eerst onderstaande stappen voordat je met deze testversie in zee gaat.

Maak altijd eerst een back-up

Voordat je hieronder aan de slag gaat met het installeren van de bèta, is het belangrijk om altijd eerst een back-up te maken van je iPhone of iPad. Het gaat hier om een testversie van iOS, die minder stabiel is dan een definitieve release. Reken dus op meer vastlopers, minder goede accuduur en andere problemen.

In het ergste geval kan je iPhone of iPad crashen waardoor je gegevens verloren gaan. Maak daarom altijd een back-up zodat je heel gemakkelijk weer terug kunt naar iOS 11 en je geen kostbare data verloren bent. In de onderstaande tip laten we zien hoe je een back-up maakt.

Lees ook: Zo maak je een back-up van je iPhone

De iOS 12-bèta installeren

Om de bèta te downloaden, doorloop je de volgende stappen.

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple via je iOS-apparaat;
  2. Log in met je Apple ID;
  3. Tik op de bètasite op ‘Enroll your iOS device’ onder ‘Get started’;
  4. Op de nieuwe pagina kies je ‘Download Profile’;
  5. In de Instellingen die nu worden geopend kies je voor ‘Installeer’, waarna je de stappen doorloopt.

Het toestel moet opnieuw gestart worden om het bètaprofiel te kunnen installeren. Nu kun je de bètaversie van iOS 12 pas écht installeren. Dat doe je op de manier waarop je normaal gesproken ook updates downloadt. Ga naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ en start de installatie.

Lees het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu