‘Apple probeert iPhone van vermiste tieners te kraken’

Rutger Otto
30 april 2016, 11:31
2 min leestijd
‘Apple probeert iPhone van vermiste tieners te kraken’

Apple gaat zelf proberen om een iPhone 6 te kraken. Niet omdat het moet van de FBI, maar om informatie te verkrijgen over twee vermiste tieners op zee.

Lees verder na de advertentie.

iPhone vermiste tieners

Onderzoeksexperts van Apple gaan er alles aan doen om data van een iPhone 6 te halen, die op zee werd gevonden. Een maand geleden werd een bootje van twee vermiste tieners gevonden op 160 kilometer van de Bermuda-kust. De tieners waren nergens te bekennen, wel lag er de iPhone 6 die zij gebruikten. Een advocaat van de vader van één van de jongens heeft gezegd dat Apple wil helpen om informatie van het toestel te halen. Dat schrijft NBC News.

De families hopen dat er hints op het toestel zijn te vinden, zoals smsjes, berichten op sociale media of gepleegde telefoontjes, die over de verdwijning gaan. De iPhone 6 is er echter niet goed aan toe, want hij is in de afgelopen acht maanden aangetast door waterschade, gescheurd en bedekt met zeedieren.

iphone 6s plus review 3

Data van de iPhone

“De telefoon moet zo snel mogelijk naar Apple om te kijken of er data uitgehaald kan worden”, zegt een advocaat. Apple zou hebben gezegd te willen helpen, al geeft het bedrijf geen reactie. Wel heeft Apple toegegeven dat de familie heeft gevraagd om naar het toestel te kijken. De advocaten denken dat de iPhone ‘mogelijk de sleutel heeft tot antwoorden op vragen van de familie’.

Helpt Apple nu wel?

Het is echter de vraag wat Apple nog uit het toestel kan halen. Niet alleen omdat de iPhone in zo’n lange tijd is beschadigd, maar ook omdat Apple zijn toestellen tegenwoordig zo goed versleutelt, dat alleen gebruikers er in kunnen.

Overigens zou het ook wel vreemd zijn als Apple hier daadwerkelijk mee akkoord gaat. Het bedrijf wilde eerder niet helpen met het openmaken van een iPhone 5C van een terrorist, op verzoek van de FBI. Volgens Apple zou dat een precedent scheppen die de privacy en veiligheid van gebruikers op het spel zet. Uiteindelijk lukte het de FBI om de telefoon open te maken zonder hulp van Apple.

Lees meer over Apple

Bron: NBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu