‘Apple zet eerste stap in productie van eigen AR-bril’

Lars Paijmans
8 november 2017, 11:31
2 min leestijd

Nu de iPhone X in de winkels ligt, lijkt Apple weer meer tijd vrij te maken voor zijn grote volgende project: de Apple Glasses.

Lees verder na de advertentie.

Apple AR-bril behuizing: onderzoek gestart

We wisten al dat Apple grootste plannen heeft met augmented reality, en met ARKit zette het bedrijf in september een grote eerste stap. Nu dit platform er is, kunnen ontwikkelaars aan de slag om tal van AR-apps te ontwikkelen, waarvan er dagelijks een aantal in de App Store verschijnen.

Dat levert nu apps op voor de iPhone en iPad, maar in de toekomst krijgen deze apps een nieuw product erbij. Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat Apple serieus nadenkt over een augmented reality-bril, die we voor nu de Apple Glasses zullen noemen. Hoewel het nog wel even kan duren voordat je deze bril op je neus kunt zetten, wordt het plan van Apple steeds concreter.

Lees ook: Waarom Apple voorlopig geen AR-bril uitbrengt

Het geruchtencircuit rondom dit mysterieuze nieuwe Apple-product laaide vanochtend opnieuw op dankzij het Taiwanese bedrijf Catcher Technology. Dit bedrijf heeft al jaren een goede band met Apple, en is een belangrijke leverancier van alle metalen behuizingen die het bedrijf uit Cupertino gebruikt. Als je een iPhone, iPad of MacBook hebt, dan heb je een onderdeel van Catcher in je handen.

Apple ar-bril behuizing

Daarom houden Apple-kenners het bedrijf altijd goed in de gaten. Toen topman Allen Horng vandaag onthulde dat ze aan een nieuwe soort behuizing werken voor een AR-product, was de interesse van deze kenners direct gewekt. Horng mag het bedrijf waarvoor ze deze producten maken niet prijsgeven, maar zegt wel dat het er ‘goed genoeg uit moet zien’ en ‘licht genoeg moet zijn om te dragen’.

Dat het hier om een soort AR-bril gaat is dus zo goed als zeker. De vraag is alleen of Catcher deze voor Apple aan het ontwikkelen is. “Het maken van deze behuizing is een grote uitdaging en er zijn nog een hoop obstakels die we moeten overwinnen”, legt Horng uit. Het zou dus goed kunnen dat Apple al tijdig begint met het testen van deze brillen, en Catcher hierdoor genoeg tijd geeft om met een goed product te komen.

De slimme bril van Apple

Zoals het er nu naar uitziet, wordt de slimme bril van Apple het grote volgende nieuwe product van het bedrijf. Met de bril kun je via augmented reality digitale objecten in de echte wereld zien. Zo tekent de bril een routebeschrijving voor je uit op de weg, of hangt er naast een kerk of bouwwerk een tekstblokje die je achtergrondinformatie geeft. Door de populariteit van ARKit, heeft de bril straks honderden apps die er direct op gebruikt kunnen worden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen