Waarom Apple voorlopig geen augmented reality-bril uitbrengt

Erwin Vogelaar
11 oktober 2017, 10:45
2 min leestijd
Waarom Apple voorlopig geen augmented reality-bril uitbrengt

Met Apples ARKit in iOS 11 is de volgende logische stap een bril voor augmented reality. De ar-bril van Apple laat echter nog even op zich wachten, want de technologie is er nog niet klaar voor.

Lees verder na de advertentie.

Voorlopig nog geen Apple ar-bril

Met iOS 11 lanceerde Apple ook ARKit. Dit framework voor augmented reality geeft ontwikkelaars de kans om apps te maken met gebruik van de indrukwekkende ar-technologie van Apple. Het is onvermijdelijk dat deze technologie op termijn verwerkt gaat worden in een bril. Hier moeten we echter nog een tijdje op wachten, zo stelt Tim Cook in een interview met The Independent.

Er klinken al een tijdje geruchten dat Apple werkt aan een bril voor augmented reality. Hoewel de ceo van Apple deze geruchten niet direct bevestigt, is Cook wel stellig dat we een dergelijke bril voorlopig niet van Apple hoeven te verwachten. “De technologie bestaat nog niet om dit op een kwalitatieve manier te doen”, stelt Cook.

ar-bril apple

Zowel de schermtechnologie als de vormfactor van een bril zijn nog een uitdaging. Voornamelijk het blikveld is nog lastig goed te krijgen. Andere bedrijven die met augmented reality werken, zoals Microsoft met de Hololens en Magic Leap, hebben hier ook moeite mee.

“Zoals met al zijn producten, verscheept Apple alleen iets als het zeker weet dat het dit in een kwalitatieve manier kan doen”, vervolgt Cook. “Het kan ons niets schelen of we de eerste zijn. We willen de beste zijn en mensen een fantastische ervaring geven.” Cook denkt dat brillen die in de komende tijd mogelijk op de markt verschijnen, geen bevredigende ervaring zullen bieden.

Nu aan de slag met augmented reality

Dat er voorlopig geen bril uitkomt, betekent niet dat je niet nu al een hoop plezier met augmented reality kunt beleven. Je hoeft hiervoor niets extra’s te doen dan op een iPhone of iPad waar iOS 11 of hoger op staat, een ar-app uit de App Store te downloaden. Download bijvoorbeeld één (of meerdere) van deze ARKit-apps.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Device: Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen