Belastingaangifte 2024: zorg dat deze apps op je iPhone staan

Yannick Chalkiopoulos
28 april 2024, 14:05
2 min leestijd
Belastingaangifte 2024: zorg dat deze apps op je iPhone staan

Het is weer tijd om de belastingaangifte te doen. Doe je dat via je iPhone? Installeer dan deze apps voor het doen van de belastingaangifte!

Lees verder na de advertentie.

Belastingaangifte 2024 doen via apps

Het is bijna 1 mei dus dat betekent dat je nu je jaarlijkse belastingaangifte móét indienen. Gelukkig is dat bij de meeste Nederlanders zo gedaan, want veel gegevens worden tegenwoordig al voor je ingevuld. Om de belastingaangifte zo soepel mogelijk te laten doorlopen moet je wel een aantal apps op je iPhone zetten. Doe je de administratie liever via de Mac? Ook dan heb je een aantal apps nodig. Wij zetten ze voor je onder elkaar!

digid

1. DigiD

Als je de belastingaangifte gaat doen heb je hoe dan ook de DigiD-app nodig. Dit is een app van de Nederlandse overheid, waarmee je in kunt loggen bij de belastingdienst. Ook als je de belastingaangifte via je Mac doet heb je de DigiD-app nodig. De app is gratis te installeren in de App Store, net als alle andere apps om de belastingaangifte mee te doen. Je vindt de DigiD-app hier:

DigiD

Rijksoverheid

Gratis via App Store

2. Aangifte inkomstenbelasting-app

De tweede app is vooral handig als je de belastingaangifte via je iPhone gaat doen, maar werkt ook op de iPad en Mac. Deze applicatie is speciaal ontworpen om je aangifte van de inkomstenbelasting zo snel en makkelijk mogelijk te doen. Je hoeft daarvoor slechts een aantal stappen te volgen, waarbij veel gegevens al van tevoren ingevuld zijn. Controleer alles alsnog goed, zodat je zeker weet dat de informatie klopt.

Bij de Aangifte inkomstenbelasting-app van de overheid moet je eerst inloggen met de DigiD-app, vervolgens kun je direct beginnen met het invoeren van je belastingaangifte. Weet je een aantal gegevens niet helemaal zeker? Dan kun je de app van de inkomstenbelasting ook afsluiten en later verder gaan. De ingevulde informatie blijft dan staan in de app. Je downloadt de app gratis in de App Store:

Aangifte Inkomstenbelasting

Belastingdienst

Gratis via App Store
belastingaangifte 2024

Belastingaangifte doen via Safari

Wil je geen speciale app installeren voor het doen van de belastingaangifte? Dan kun je ook naar de website van de belastingdienst gaan. Ook daar moet je eerst inloggen via de DigiD-app, dus zorg ervoor dat de app alvast op je iPhone staat. In sommige gevallen is het overigens niet mogelijk om de app van de belastingaangifte te gebruiken, dan ben je ook aangewezen op de website van de belastingdienst.

Dat is het geval als je bijvoorbeeld je woning hebt verhuurd, een onderneming hebt, in het buitenland woont of een buitenlandse rekening hebt. Lees hier wanneer je inkomstenbelasting via Safari moet doen en de app dus niet kunt gebruiken. Je hebt nog wel even de tijd om dat te doen, want de aangifte van de inkomstenbelasting kan tot 1 mei worden doorgegeven. Installeer dus voor die tijd bovenstaande apps vast om de belastingaangifte te doen!

Meer iPhone-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu