De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Zuinige Facebook Lite-app voor je iPhone nu ook in Nederland beschikbaar

Michel van 't Klaphek
9 april 2019, 14:35
2 min leestijd
Zuinige Facebook Lite-app voor je iPhone nu ook in Nederland beschikbaar
Facebook Lite

Facebook Lite

Gratis

Reviewscore

7

Facebook Lite voor je iPhone is nu ook in Nederland te gebruiken. De uitgeklede versie van het sociale platform neemt minder ruimte in beslag, werkt beter bij traag internet en gaat zuiniger om met data.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Lite voor iPhone nu ook in Nederland

De app werd eind vorig jaar uitgebracht, maar was tot nog toe alleen in Turkije te gebruiken. Vanaf nu staat Facebook Lite ook in de Nederlandse App Store. Na het downloaden log je in op je account, waarna alles werkt zoals je gewend bent. Zo kun je door je tijdlijn scrollen, foto’s plaatsen en op berichten reageren.

Facebook Lite iPhone screens

Facebook Lite is bedoeld voor gebruikers in opkomende landen. Veel van deze mensen hebben goedkopere telefoons met weinig opslaggeheugen. Bovendien is (mobiel) internet vaak aan de prijs. Ook voor Nederlandse gebruikers die slechts sporadisch op Facebook zitten, is Lite een uitkomst.

De verschillen

Wel ziet de app er iets anders uit. Icoontjes zijn bijvoorbeeld wat minder ‘aangekleed’ en is er bezuinigd op animaties. Hierdoor voelt Lite minder vloeiend aan dan de uitgebreide app. Daarnaast duren de laadtijden langer, waardoor je wat meer moet wachten.

Ook worden video’s in een lagere kwaliteit getoond. Hierdoor is het mogelijk om filmpjes te bekijken, zelfs met een trage internetverbinding. Tot slot neemt de download een stuk minder ruimte in beslag. Daar waar de ‘normale’ versie maar liefst 250MB in beslag neemt, komt Facebook Lite weg met een grootte van 9MB.

Facebook Lite kun je daarom vergelijken met de webversie, die je in Safari bekijkt, maar dan in een app. Het voordeel hiervan is dat je wel een pushnotificatie ontvangt, bijvoorbeeld als je bent getagd in een bericht. Uiteraard kun je deze meldingen ook uitschakelen.

Onrust bij Facebook

Het is de laatste tijd onrustig rondom het sociale netwerk. Naar aanleiding van diverse schandalen, waarin het bedrijf bijvoorbeeld kinderen bespioneerde tegen betaling, kondigde directeur Zuckerberg aan dat Facebook zich op privacy gaat richten.

Facebook Lite

Facebook, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen