De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Met deze 3 nieuwe functies win je iedere Netflix-marathon

Florence Peeters
21 november 2018, 16:57
2 min leestijd
Met deze 3 nieuwe functies win je iedere Netflix-marathon
Netflix

Netflix

Gratis

Reviewscore

8

Netflix voor iOS heeft een update gekregen, en is nu een stuk gemakkelijker te bedienen. Met deze drie nieuwe functies kun je sneller bingewatchen.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-marathons gaan nog sneller

Netflix heeft zijn iOS-app een simpele, maar erg handige update gegeven. Op verschillende manieren heeft de streamingdienst de bediening van de app verbeterd, waardoor je sneller door series en films kunt gaan. Bovendien is de update ook beschikbaar voor tvOS, en werken de functies dus op de Apple TV.

Of je nou iemand bent die het begin van een film vaak skipt, of een serieverslaafde bingewatcher: Netflix wil het alle kijkers zo gemakkelijk mogelijk maken. Dit zijn de nieuwe functies waardoor Netflixen weer een stukje simpeler wordt.

1. Sneller skippen

Netflix maakt het makkelijk om door te spoelen of te skippen naar een bepaald fragment. Vooral handig als je bijvoorbeeld iets terug wil kijken, of een film al vaker hebt gezien. Dit doe je door tweemaal te tikken aan de linker- of rechterkant van het scherm om voor- of achteruit te spoelen.

Deze manier van vooruit en achteruit spoelen kennen we al van de YouTube-app. Hier is dit al langer de manier om gedeeltes over te slaan in een video. Door dubbel te tikken spoel je tien seconden voor- of achteruit.

2. Grotere knoppen

De tweede verbetering is het vergroten van de afspeel- en pauzeerknop. Daarnaast zijn hieraan labels toegevoegd om vlotter de ondertiteling in te schakelen of nieuwe afleveringen te selecteren. Voorheen moest je rechts bovenin een menu openen en selecteren in welke taal je de audio en ondertiteling wil. Het label moet ervoor zorgen dat kijkers dit sneller kunnen inschakelen.

3. Altijd doorklikken naar de volgende aflevering

Voor de echte bingewatchers is er tot slot een ‘Volgende Aflevering’-knop toegevoegd aan het scherm. Normaliter verschijnt er tegelijk met de aftiteling van een serie-aflevering een knop die aftelt om automatisch verder te gaan met de volgende.

Deze kan je ook meteen indrukken om gelijk door naar de volgende aflevering te gaan. Met de nieuwe knop kan je vanuit een videostream nog eerder en sneller overschakelen naar een nieuwe episode, zonder te hoeven wachten op de ondertiteling.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store

iPad-ondersteuning en kijktips

Onlangs heeft Netflix al ondersteuning voor de gloednieuwe iPad Pro‘s toegevoegd aan de iOS-app. Dit is een heel nieuw formaat door het voorkantvullende scherm van Apples tablet. Weet je nog niet bij welke series of films je de nieuwe functies uit wil proberen? Check dan even onze vijf Netflix-tips voor november.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu