Netflix experimenteert met advertenties voorafgaand aan films en series

Erwin Vogelaar
19 juni 2017, 20:29
2 min leestijd
Netflix experimenteert met advertenties voorafgaand aan films en series
Netflix

Netflix

Gratis

Reviewscore

8,5

Netflix krijgt waarschijnlijk reclames. De videostreamingdienst gaat video’s tonen voordat je favoriete serie of film begint. Deze Netflix-reclames kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-reclames

Het zat er natuurlijk aan te komen: Netflix gaat reclames tonen. Toch is het minder erg dan het klinkt. Hoewel de dertig seconden durende reclames afspelen voordat je jouw favoriete serie of film mag kijken, zijn dit geen video’s voor andere producten. De preroll-advertenties zijn voor series en films van Netflix zelf, waarvan de dienst denkt dat jij ze leuk gaat vinden.

netflix-reclames

Netflix probeert zijn eigen programma’s op verschillende manieren te promoten. Onder andere via trailers en grote afbeeldingen op de homepagina van zijn website. De reclames zijn de nieuwste manier om deze series en films onder de aandacht van gebruikers te plaatsen. Hoewel niemand natuurlijk zit te wachten op dertig seconden House of Cards als je net de laatste aflevering van Orange is the New Black opstart, kan het erger.

Netflix heeft de reclames nog niet officieel aangekondigd, maar test de video’s wel bij gebruikers. Netflix heeft deze test bevestigd tegenover TechCrunch. “Als we niet testen, leren we niet en worden we nooit beter”, stelt een woordvoerder.

Het is nog niet zeker of de reclames, of previews zoals Netflix ze noemt, later breed uitrollen. Het bedrijf heeft al eerdere soortgelijke testen gedraaid en ook andere promotievormen geprobeerd. Toch blijkt dat video het beste werkt om gebruikers te lokken. Volgens Netflix zorgen dergelijke previews ervoor dat gebruikers minder lang door het aanbod struinen en video kijken.

Netflix is in ieder geval niet de enige met dergelijke reclames voor zijn video’s. De meeste andere streamingdiensten hebben ook reclames en dan vaak wel voor andere producten. Dan toch liever video’s van series en films waarvan Netflix denkt dat ik ze leuk vind.

Download Netflix in de App Store (gratis)

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store
Categorie: Amusement Apps
Thema: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen