De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 25 – 2014

Gijs Ettes
22 juni 2014, 15:55
4 min leestijd
De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 25 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Deze week hebben we een mooi overzicht voor je met twee handige nieuws-apps (Feedly en Nieuwsuur), verkeers-apps (Waze en MAXS) en toffe games die je gratis kunt downloaden!

Waze Navigation & Live Traffic

Waze Inc.

Gratis via App Store

Waze is een van de populairste navigatie-apps voor iOS en niet zonder reden: dankzij de betrokken community krijg je niet alleen actuele informatie over je route, maar ook over files, aanrijdingen en de beste alternatieve route. De laatste Waze update voegt meer sociale functies toe zodat je gemakkelijk andere gebruikers kunt vinden of toevoegen. Daar kun je zowel je contactenlijst als sociale media voor gebruiken. Verder kun je na het downloaden van de Waze update sneller je eigen locatie delen of die van een ander contact bewaren.

Fish Out Of Water!

Halfbrick Studios

€ 0,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Deze week heeft Apple gekozen voor Fish Out of Water als gratis App van de Week. Het is een charmant spelletje waarbij je vissen over de golven moet laten stuiteren, van de makers van Jetpack Joyride. Het gegeven is simpel: je hebt zes verschillende vissen tot je beschikking, waarvan je er per game drie de lucht in kan slingeren. De vis vliegt door de lucht, slaat tegen het water en gaat de lucht weer in. Steeds iets langzamer en minder snel, tot hij in het water ligt. Na drie vissen komen er vijf krabben in beeld die allemaal een cijfer geven aan je vliegkunsten.

MAXS, BOETE EN SNELHEIDSMETER

Innovactory International B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Zet je iPhone met MAXS op je dashboard en je zult volgens de makers weten hoe hard je overal mag rijden. Je ziet onderweg precies wat je huidige snelheid is én hoe hard je op die weg mag rijden. Zowel overdag als ’s nachts en zowel op een snelweg als op een lokale weg weet je dan wat de maximumsnelheid is. Rij je te hard, dan geeft de app een melding en kleurt het scherm opvallend rood.

Feedly - Smart News Reader

Feedly Inc.

Gratis via App Store

De RSS-reader Feedly is op de redactie van iPhoned topfavoriet. Niet alleen de desktopversie, maar ook de iOS-variant mag er zijn. Je kunt je Google account koppelen aan Feedly, maar zonder inloggen kom je eveneens een heel eind. Koppelen aan Google heeft wel voordelen: je kunt dezelfde feeds openen vanaf je iPhone, iPad of desktop en synchroniseren met andere RSS- en nieuws-apps. Lees ook ons overzicht met de beste RSS apps voor iOS!

Biophilia

Björk

€ 15,99 via App Store

De iPad app Biophilia van de IJslandse zangeres Björk kunnen we nu officieel een kunstwerk noemen. Het is de eerste app ooit die permanent in de collectie van New Yorks Museum of Modern Art (MoMA) wordt opgenomen. Biophilia kwam in 2011 uit op de iPad en kost 11,99 euro. Het is een muziekalbum en interactieve multimedia beleving in één. Björk maakte de muziek deels op haar iPad. Gebruikers kunnen niet alleen luisteren, maar zelfs bijdragen aan Biophilia.

Nieuwsuur

Nederlandse Omroep Stichting

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De app van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur is er nu ook voor iOS. De applicatie geeft je een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in binnen- en buitenland en laat je eerdere uitzendingen en reportages terugkijken. Het startscherm van Nieuwsuur toont de belangrijkste berichten van vandaag, gisteren en eergisteren. Je kunt naar beneden scrollen voor oudere berichten, erop klikken en snel gerelateerde video’s bekijken. Daarnaast kun je het nieuws delen via bijvoorbeeld sociale media of een e-mail.


Wedstrijdjes spelen is al behoorlijk verslavend, maar penalty’s nemen is dat al helemaal. In Flick Soccer Brazil kun je dat doen in WK-sfeer. De bedoeling is in dit spel niet alleen om de keeper te passeren, maar ook om de roos te raken in het doel. Steeds hangen cirkels in het net (soms zweven ze rond). Raak je de roos krijg je het meeste punten. Schieten doe je door met je vinger over de bal richting het doel te vegen. Je kunt tijdens het schot of achteraf nog effect meegeven; handig om de muurtjes én de keeper te passeren.

Bekijk ook onze essentiële app-lijst voor het WK. Daarnaast hebben we het speelschema van Nederland en België voor je klaarstaan!

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu