De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Video van de week: Zo bedien je de iPad met een muis trackpad

Dilara Isik
22 mei 2020, 19:28
1 min leestijd

Sinds iPadOS 13.4 is het mogelijk om je iPad te bedienen met een muis of een trackpad. We laten zien hoe je dat heel makkelijk instelt.

Video: een iPad bedienen met een muis of trackpad

In onze nieuwste video laten we zien hoe je in een paar stappen je iPad met een trackpad of muis kan koppelen. Het is hiervoor wel belangrijk dat je eerst je iPad hebt geüpdatet naar iPadOS 13.4 of nieuwer. Ook heb je natuurlijk een bluetooth muis of trackpad nodig.

Een iPad bedienen met een muis of trackpad: zo doe je dat!

In de video laten we zien hoe je een trackpad koppelt met je iPad. Zodra je het bluetooth-apparaat hebt gekoppeld kun je de iPad met de muis bedienen, net zoals je dat met je vinger zou doen.

Verschijnt het apparaat niet in de lijst met bluetooth-apparaten? Controleer dan even of de muis of het trackpad niet al gekoppeld is met een ander apparaat. Verder is het ook mogelijk om je cursor-instellingen te veranderen. Zo kan je de bewegingssnelheid aanpassen, en ook de scroll-richting veranderen.

Volg iPhoned op YouTube

Wekelijks plaatsen we een nieuwe video op ons YouTube-kanaal. De ene keer geven we je een handige, praktische tip om alles uit je Apple-apparaten te halen. De andere keer voelen we een nieuw product aan de tand. Binnenkort kun je bijvoorbeeld onze review van de kersverse iPhone SE 2020 verwachten!

Wil je niets missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Daarnaast houdt iPhoned je dagelijks op de hoogte van alle nieuwtjes, ontwikkelingen en geruchten in de wereld van Apple. Houd onze website daarom goed in de gaten, download de gratis iPhoned-app voor je iPad of iPhone en schrijf je in voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu