De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Video van de week: zo werkt Livetekst in iOS 15 (en zet je de functie aan)!

Piet-Jan Lentjes
3 december 2021, 14:47
2 min leestijd
Video van de week: zo werkt Livetekst in iOS 15 (en zet je de functie aan)!

In iOS 15 zit een nieuwe functie Livetekst waarmee je tekst uit magazines, foto’s of informatieborden naar je iPhone kopieert. Superhandig natuurlijk, maar je moet de functie wel eerst aanzetten. Hoe je dat doet en hoe je met Livetekst tekst knipt en plakt leggen we je haarfijn uit in deze video!

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Livetekst in iOS 15

In iOS 15 zitten een boel nieuwe functies. Een van de leukste en écht nieuwe onderdelen is de toevoeging van Livetekst (of in het Engels: Live Text). Met deze handige functie kun je tekst direct knippen en plakken (en opzoeken).

Livetekst werkt met de camera-app en met foto’s die al op je iPhone staan. Het scannen van de tekst gaat niet altijd perfect, maar over het algemeen werkt het goed en snel. In deze video laten we zien hoe je de functie aanzet en gebruikt.

Heb je liever een geschreven handleiding? In het artikel iOS 15: zo herken en kopieer je tekst uit foto’s met Live Text staat lees je alles over deze nieuwe iOS15-functie. Wist je trouwens dat je Livetekst ook in Safari kunt gebruiken? Hiermee kopieer je snel een url of een stukje tekst vanaf een reclamebord of visitekaartje en zoek je meteen in Safari. Hoe je dat doet lees je in tip 2 van het artikel geheime functies voor iOS 15.

Zo werkt Livetekst in iOS 15 (tekst knippen en plakken uit foto's)

Meer over iOS 15

Wil je meer weten over wat er allemaal nieuw is in de laatste grote release van iOS? Bekijk dan onze review van iOS 15. Of wil je juist weten wat in de volgende iOS-versie op je staat te wachten? Check dan ons artikel over iOS 15.2.

Volg ons op YouTube

We plaatsen regelmatig een nieuwe video’s op ons YouTube-kanaal. Je vindt hier reviews, tips en handige trucs om nét iets meer uit je iPhoneiPad of Mac te halen. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Vergeet niet om de video’s een duimpje omhoog te geven: daar help je ons namelijk enorm mee. Bedankt voor het kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu