De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Deze ARKit-demo bewijst hoe Apple de AR-marktleider wordt

Lars Paijmans
26 juni 2017, 15:01
2 min leestijd

Er is in september naast de iPhone 8 nog veel meer om naar uit te kijken als Apple-gebruiker. ARKit blijft ons verbazen, bijvoorbeeld met deze simpele app die je iPhone verandert in een meetlint.

Lees verder na de advertentie.

ARKit-demo bewijst de kracht van de software

Het klinkt zo logisch: je iPhone is een duur apparaat dat volgepropt zit met geavanceerde sensoren. Natuurlijk moet hij dan in staat zijn om de afstand tussen twee punten op te meten. Met ARKit en iOS 11 wordt het ook echt werkelijkheid, zo blijkt nu door twee korte demo’s.

In een korte video is te zien hoe iemand met een druk op de knop een wit puntje plaatst op de grond. Zodra een tweede punt geplaatst is, wordt de afstand tussen de twee automatisch opgemeten. Op het echte meetlint ernaast zie je goed hoe nauwkeurig deze eerste demo al is.

ARKit demo

Omdat het om augmented reality gaat, kun je de twee witte puntjes ook echt op het voorwerp leggen dat je wil meten. Een hockeystick bijvoorbeeld, zoals te zien is in de video.

Lees ook: ARKit preview: Apples AR-platform wordt de hype van dit najaar

Apple doet met ARKit waar ze het beste in zijn

Apple doet met augmented reality wederom waar het bedrijf uit Cupertino het beste in is: een bestaande techniek pakken en die geschikt maken voor een breed publiek. Augmented reality wordt al jaren onderzocht door bedrijven als Google en Microsoft, maar zonder een speciale Project Tango-smartphone kon je er niet mee aan de slag.

In diezelfde periode verschenen er tal van simpele AR-apps in de App Store, die niet in de buurt komen van de kwaliteit van ARKit. Apple lijkt nu een gulden middenweg tussen deze twee gevonden te hebben, terwijl het voor ontwikkelaars makkelijk is om er zelf apps voor te maken.

Air Measure App Demo - Augmented reality tape measure

Lees het laatste nieuws over ARKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu