Wat is 5G en is het schadelijk? Video van de week

Michel van 't Klaphek
29 mei 2020, 15:01
2 min leestijd

Afgebrande zendmasten, rechtszaken en wetenschappers die aan de bel trekken: er is veel ophef rondom de komst van het Nederlandse 5G-netwerk. In onze nieuwe video geven we daarom helder antwoord op 5 vragen over 5G.

Video: 5 vragen over 5G

5G en ophef gaan hand in hand. Er worden aan de lopende band zendmasten in de fik gestoken, stichting Stop5GNL daagde de Nederlandse staat voor de rechter om de uitrol van het netwerk te voorkomen (maar verloor) en een groep van meer dan 100 wetenschappers publiceerde een openbare brief waarin ze opriepen voor meer onderzoek naar de gezondheidseffecten.

5G: Hoe werkt het en is het schadelijk? 5 vragen en antwoorden

Kortom: er is veel te doen rondom 5G. Bovenstaande video vertelt je daarom op een begrijpelijke manier bij. We gaan in op wat 5G eigenlijk is, hoe het zit met die verwarrende frequentiebanden en waarom sommige mensen claimen dat 5G schadelijk is voor de gezondheid. Klopt deze claim?Ook staan we stil bij Apple: heeft de iPhone 12 5G?

iPhoned op YouTube

iPhoned is ook actief op YouTube. We plaatsen wekelijks een video op ons kanaal. De ene keer is het een handige tip om meer uit je iPhone te halen, de andere keer testen we een nieuwe iPad of MacBook. We schenken echter ook aandacht aan bredere ontwikkelingen, zoals de komst van het 5G-netwerk.

Wil je hiervan op de hoogte blijven? Dan maak je ons heel blij door je op ons YouTube-kanaal te abonneren. Wanneer je liever geschreven artikelen leest weet je ons te vinden via de website, de iPhoned-app voor je iPhone en iPad of via de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt dagelijks en/of wekelijks verzonden: ideaal voor wie snel bijgepraat wil worden.

Meer over 5G

Ging de video iets te snel? Geen zorgen. Alle informatie hebben we eerder al beschreven in artikelen. Klik op een van onderstaande links om meer te lezen over 5G:

Lees verder na de advertentie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu