De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Video: Jony Ive en Marc Newson spreken over de Apple Watch

Rutger Otto
26 april 2015, 13:17
2 min leestijd

Apple-ontwerpers Jony Ive en Marc Newson spraken afgelopen week tijdens de Conde Nast International Luxury Conference met Suzy Menkes van Vogue over de Apple Watch en diens plek binnen de modewereld.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch interview

Het interview is inmiddels online gezet door de Britse Vogue, zodat iedereen het kan zien. Een mooie video voor de zondagmiddag waarin met name Apples topontwerper Jony Ive aan het woord komt over de Watch.

Suzy Menkes vraagt onder meer of Apple nu onderdeel uitmaakt van de modewereld en of het bedrijf de concurrentie met andere horlogemakers wil aangaan. Volgens Ive ligt dat iets anders. “Toen we de eerste iPhone maakten, deden we dat omdat we onze eigen telefoons niet konden uitstaan”, zegt hij. “Met de Apple Watch is dat niet zo, we houden van mechanische horloges, maar we zagen wel dat de pols een geweldige plek is om technologie te dragen.”

En hoe gaan mensen de Apple Watch dragen? Apple heeft nooit duidelijk gezegd wat de functie van de smartwatch is waarom je hem móét hebben. Ive denkt dan ook dat er meer redenen zijn om er één te kopen. “Sommigen zullen een Apple Watch dragen voor de gezondheid- en fitnessopties en de coaching die de Watch je kan geven”, zegt hij. “Anderen willen bereikbaar blijven op een andere, meer persoonlijke manier met de Watches. En dit is nog maar het begin.”

apple watch interview

Apple Watch versus mechanisch horloge

Menkes zei ook dat de Apple Watch ooit een upgrade moet krijgen, net zoals de iPhones dat krijgen. “Zullen deze apparaten de tand des tijds doorstaan?”

Jony Ive zei dat de Apple Watch mooi zal blijven, maar hij maakte duidelijk dat de wearable in een andere categorie valt dan de mechanische tegenhangers. “Het product dat ik volgende week koop, kan en doet over zes maanden dingen die we nu nog niet kunnen voorspellen”, zegt hij. “Dat is fantastisch. Ik weet niet hoe we een prachtig mechanisch horloge kunnen vergelijken met een Apple Watch die zal uitgroeien tot iets wat we ons nu nog niet voor kunnen stellen.”

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu