Tip: Zo gebruik en maak je je eigen Memoji Stickers in iOS 13

6 december 2019, 13:01
2 min leestijd

Met iOS 12 introduceerde Apple Memoji en in iOS 13 gaat het bedrijf nog een stapje verder. Je kunt voortaan Memoji en Animoji ook als stickers gebruiken. In deze tip leggen we uit hoe je met Memoji Stickers werkt.

Lees verder na de advertentie.

Memoji Stickers: je eigen stickers

Memoji en Animoji zijn doeltreffende emoji, omdat ze de mimiek van jouw gezicht kunnen overnemen. Iedere keer als je deze nu wil versturen, moet je echter opnieuw een gekke bek trekken om een leuk plaatje te maken. Vanaf iOS 13 breidt Apple de mogelijkheden uit, onder meer met Memoji Stickers. Zo heb je standaard een collectie uitdrukkingen van jouw Memoji.

Daarnaast kun jij je digitale portret voorzien van make-up en meer accessoires, zoals AirPods. De stickers zijn combinaties van jouw Memoji in de vorm van de meest populaire standaard emoji die je op je toetsenbord vindt. Memoji Stickers versturen is simpel.

Memoji Stickers
  1. Open de Berichten-app en maak een nieuw bericht aan;
  2. Tik op het tekstveld;
  3. Druk op het Sticker-icoon naast het aap-icoontje van Memoji;
  4. Kies een Memoji en Animoji waarvan je een sticker wil;
  5. Tik vervolgens op de sticker die je wil sturen.

Je kunt zoveel Memoji maken als je wil. Van alle gemaakte Memoji krijg je het stickerpakket te zien. Naast je zelfgemaakte Memoji, kun je ook de standaard Animoji-dieren in stickervorm gebruiken.

Memoji Stickers in WhatsApp en andere apps

Voorheen was het enkel in de standaard iOS-apps Berichten en FaceTime mogelijk Memoji of Animoji te gebruiken. Dankzij de nieuwe stickerfunctie kun je eindelijk emoji-stickers van jezelf gebruiken in bijvoorbeeld WhatsApp of een andere berichten-app.

Om in andere apps toegang te krijgen tot jouw Memoji Stickers, open je het toetsenbord en ga je naar het emoji-toetsenbord. Vervolgens veeg je van links naar rechts opzij om deze tevoorschijn te toveren. Waar je Memoji in Berichten als mooie losstaande emoji verschijnen, worden ze in bijvoorbeeld WhatsApp of Telegram als een sticker verstuurd. Apps zonder stickerfunctie versturen de sticker als een afbeelding.

Wil je weten hoe je Animoji en Memoji nog meer kan gebruiken? Check dan onze uitgebreide Animoji en Memoji-gids. Lees ook onze iOS 13 review of het overzicht van kleine iOS 13-functies om meer over de software-update te ontdekken.

Meer handige tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu