Tip: Zoveel korting krijg je op een nieuwe iPhone als je een oude inruilt
Wouter Nijsen

Ga je een iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR kopen? Bereken dan altijd de iPhone-inruilwaarde bij Apple en bespaar geld op je aankoop.

iPhone inruilen of recyclen bij Apple

Vaak blijft je oude iPhone in de kast liggen als je een nieuwe hebt gekocht. Dat is zonde, want dit toestel is nog steeds geld waard. Apple maakt het zelfs heel makkelijk om je oude toestel in te ruilen, zodat je korting krijgt op een nieuwe iPhone. En dat is mooi meegenomen, zeker omdat de nieuwste iPhones flink aan de prijs zijn.

Bereken de iPhone inruilwaarde en krijg korting

Je kunt je oude iPhone inruilen op Apples website. Apple geeft afhankelijk van je iPhone al snel honderden euro’s terug. Je hebt hierbij de keuze om je toestel online in te dienen en daarna op te sturen, of naar een Apple Store te gaan.

Apple heeft een speciale inruilactie voor de iPhone XS en XR, waardoor je deze voor een mooi prijsje in huis kunt halen. Begin mei 2019 zijn de prijzen van deze inruilactie helaas wel iets verhoogd. Je krijgt dus een paar tientjes minder dan voorheen terug voor je oude iPhone, afhankelijk van welk toestel je inlevert.

iPhone 8 in Nederland

Apple neemt de iPhone 6 tot en met de iPhone 7 Plus aan. Lever je je oude 7 Plus in, dan kun je de XR en XS met fikse korting kopen. De waarde van de toestellen verschilt natuurlijk enorm; houd hier dus rekening mee.

In sommige gevallen kan het slimmer zijn om je oude telefoon zelf te verkopen, in plaats van deze bij Apple in te ruilen. Hieronder zie je de exacte prijzen na het inleveren van je oude iPhone bij Apple.

iPhone inruilen XS XR

Als je online inruilt, krijg je na goedkeuring een cadeaubon via de mail. In een Apple Store krijg je ter plekke korting op een nieuw toestel. Zo kan je oude iPhone inruilen meteen bijdragen aan je nieuwe iPhone XS, XS Max of XR. Je kunt de korting natuurlijk ook gebruiken als je voor een ‘ouder’ toestel gaat, zoals de iPhone 8  of iPhone 8 Plus.

Ook Rebuy, Forza en Partly zijn aanbieders die jouw oude iPhone kunnen inkopen. Het loont de moeite de inruilprijzen van deze aanbieders met elkaar te vergelijken, want ze verschillen nogal.

Wat krijg ik voor mijn iPhone terug?

Maar hoeveel krijg je nou eigenlijk terug voor je oude iPhone? Op de website van Apple kan je het IMEI-nummer van je toestel invullen, dit kan ook een Android-smartphone zijn.

De website stelt vast om wat voor toestel en model het gaat. Hierna kan je zaken als kleur, intern geheugen en eventuele schade invullen. Nadat je dat hebt ingevuld, krijg je een online waardebepaling van je iPhone, afhankelijk van het model en intern geheugen.

De iPhone-inruilwaarde stijgt aanmerkelijk als je oude iPhone meer intern geheugen heeft. Ook als het toestel geen schade heeft, komt dit de prijs natuurlijk ten goede. Vul dus altijd even zelf de online check in via deze link, zodat je weet wat je kunt verwachten als je het toestel inlevert.

dualsim iPhone

Let wel op: Als je toestel ernstige schade heeft, bijvoorbeeld waterschade of accuschade, dan krijg je geen geld terug. Apple geeft alleen een waardebon of korting als je oude iPhone werkt. Naast Apple kun je ook bij partijen als Partly en Rebuy een iPhone inleveren. Weet je nu al dat je een nieuwe iPhone gaat kopen, dan kun je bij deze partijen langsgaan en daar alvast het geld terugkrijgen.

Een oude iPhone recyclen

Ook kun je een oud toestel opgeven voor Apples recycleprogramma. Apple gaat na wat je smartphone of apparaat waard is. Vervolgens krijg je een waardebon toegestuurd en wordt het apparaat gerecycled. Je kan je oude iPhone ook inleveren in elke Apple Store in Nederland, waarna je direct een waardebon overhandigd krijgt. Dit kan bijvoorbeeld als je oude iPhone ernstig beschadigd is en je hem niet meer kunt inruilen.

Lees ook onze andere tips over het verkopen of inruilen van je iPhone.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.