5 handige iPad Mini tips die je nu kunt toepassen

Gijs Ettes
2 mei 2014, 17:40
3 min leestijd
5 handige iPad Mini tips die je nu kunt toepassen

De iPad Mini 3 is een compacte tablet die minstens zoveel functies heeft als de reguliere iPad. Met deze 5 handige iPad Mini tips benut je de tablet optimaal!

Lees verder na de advertentie.

1. Beheer snel je muziek, verbindingen en schermhelderheid
Het Controlecentrum is een van de handigste functies van je iPad Mini. In dit snelmenu, dat je tevoorschijn tovert door met je vinger naar boven te vegen vanaf de onderkant van het scherm, krijg je snel toegang tot je muziek, verbindingen, schermhelderheid, de timer en de camera. Zo kun je gemakkelijk wifi, bluetooth en de vliegtuigmodus inschakelen en doorspoelen naar een volgend mp3’tje.

Daarnaast laat het Controlecentrum je de helderheid aanpassen en voorkomen dat het scherm meedraait als je de iPad Mini in portret- of landschapmodus houdt. Tot slot benader je vanuit het menu de functie Airdrop: hiermee deel je draadloos bestanden met andere Apple-gebruikers.

iPad Mini tips

2. Splits het virtuele toetsenbord op
Het virtuele toetsenbord op je iPad Mini biedt, net als op de reguliere iPad, de mogelijkheid om in tweeën te worden gesplitst. Dat is handig als je bijvoorbeeld je iPad vasthoudt en met twee duimen wilt typen.

Het splitsen gaat heel gemakkelijk door beide kanten van het toetsenbord vast te houden en je vingers naar links en rechts te vegen. Een veegbeweging met beide vingers naar het midden van het scherm zorgt ervoor dat het virtuele toetsenbord weer wordt samengevoegd. Door even je vinger op het keyboardpictogram rechtsonder te houden, kun je daarnaast het toetsenbord losmaken en elders op het scherm plaatsen.

iPad Mini tips games

3. Organiseer en schakel tussen apps
Als je veel apps op je iPad Mini installeert, kan het soms lastig zijn om dat ene programmaatje terug te vinden. Gelukkig is het heel gemakkelijk om apps en games te categoriseren in mappen. Dit doe je door even je vinger op een app te houden en deze over een andere app te slepen.

Als je loslaat wordt er automatisch een map aangemaakt die je, middels het tekstvak boven in beeld, van een naam kunt voorzien. Op die manier vind je gemakkelijk je puzzelgames of productiviteits-apps terug. Wil je snel schakelen tussen apps die je hebt geopend, dan kan dat door twee keer op de homeknop te drukken. Door naar links en rechts te vegen zie je de geopende apps en middels een veegbeweging naar boven sluit je ze af.

4. Gebruik multitasking-gebaren
De iPad Mini heeft een aantal gebaren om snel het beginscherm te openen of te schakelen tussen apps. Deze schakel je in via ‘Instellingen > Algemeen > Multitasking-gebaren’. Vervolgens kun je snel het beginscherm bereiken door met vier of vijf vingers een knijpbeweging op het scherm te maken. Daarnaast kun je omlaag of omhoog vegen om te multitasken en naar links of rechts om tussen apps te wisselen. Probeer het maar eens uit!

Air Display iPad Mini tips

5. Je iPad Mini als extra scherm voor je pc of Mac
Het is mogelijk om je iPad Mini als extra scherm voor je pc of Mac te gebruiken, maar deze functie is helaas niet standaard ingebouwd in iOS. Een goede app hiervoor is echter Air Display 2, die beschikbaar is voor 8,99 euro in de App Store.

Met Air Display 2 kun je draadloos je iPad Mini als extra scherm gebruiken om zo je bureaublad te dupliceren of uit te breiden. De app ondersteunt tot maximaal 4 iPads en laat je gemakkelijk je pc of Mac bedienen middels het touchscreen. Uiteraard moeten de iPad en de computer wel gebruikmaken van hetzelfde netwerk. Verder moet de iPad beschikken over iOS 6 of hoger en de pc en Mac respectievelijk over Windows 7/8 en Mac OS X 10.7 of hoger.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu