Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

De 5 beste batterij tips voor je iPhone en iPad

10 april 2014, 16:29
2 min leestijd
De 5 beste batterij tips voor je iPhone en iPad

Gaat de iPhone batterij niet meer zo lang mee als vroeger, check dan deze 5 beste iPad en iPhone batterij tips die ervoor zorgen dat je langer met je smartphone of tablet kunt doen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 7 batterijtips

Als je de hele dag niet in de buurt van een stopcontact bent en geen externe batterij bij je draagt, wil je voorkomen dat je iPhone, iPad mini of iPad Air halverwege de dag al leeg is. Lees daarom deze tips!

1. Diepte-effect op homescreen uitschakelen

Sinds iOS 7 is uitgekomen, heeft de achtergrond een soort diepte-effect op het homescreen. Misschien een leuk effect, maar je batterij gaat er sneller door leeg. Om deze functie uit te schakelen, ga je naar Instellingen → Algemeen → Toegankelijkheid. Vervolgens schakel je ‘verminder beweging’ in. Het zal voor een lichte verbetering van je iPad en iPhone batterij zorgen.

2. AirDrop uitschakelen

Met AirDrop kun je eenvoudig bestanden naar andere iOS-apparaten sturen. Ben je dat voorlopig echter niet van plan, schakel de functie dan uit: net als wifi zal AirDrop voortdurend zoeken naar andere apparaten om bestanden naar toe te sturen, zodat er snel verbinding is als je dat daadwerkelijk gaat doen. Om AirDrop uit te schakelen, open je het bedieningspaneel en tik je twee keer op AirDrop. Staat het daar niet, dan heb je een iPhone 4S of iPhone 4, en die zijn te oud voor AirDrop.

iPhone batterij3. App-updates in de achtergrond uitschakelen

Sinds iOS 7 hoef je je nooit meer zorgen te maken over app updates, want je kunt je iPhone die automatisch laten bijwerken. Het zal je batterij echter een stuk sneller leeg doen gaan, dus als je het niet erg vindt om zelf voor updates te controleren, kun je de functie het beste uitschakelen. Ga daarvoor naar Instellingen → iTunes en App Store en schakel ‘Updates’ uit.

4. 4G uitschakelen

De komst van 4G is een heerlijke ontwikkeling voor iedereen die graag mobiel surft. Het internet is razendsnel, maar je batterij gaat eveneens sneller leeg. Wil je voorkomen dat je halverwege de dag met een lege telefoon komt te zitten, schakel 4G dan even uit op de momenten dat je het niet nodig hebt. Daarvoor ga je naar Instellingen → Mobiel Netwerk. Daar vink je ‘Schakel 4G in’ uit.

iOS 7 batterijtips5. Apps in de achtergrond verversen uitschakelen

Een handige functie die zijn opwachting maakte in iOS 7, is dat je apps in de achtergrond kan herladen. Daardoor hoef je niet meer te wachten tot je artikelen op een rijtje staan, wanneer je bijvoorbeeld de app Pocket opstart. De tijd die je op deze manier bespaart is echter nihil, dus ten zij je echt geen geduld hebt, kun je de functie net zo goed uitzetten. Daarvoor ga je naar Instellingen → Algemeen → Ververs apps op de achtergrond, en schakel de functie uit.

En verder zijn er natuurlijk nog veel meer trucs om de batterijduur van je iPhone te verlengen, maar aangezien die niet met iOS 7 van doen hebben verwijzen we je even door naar een eerder artikel. Succes!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu