Een Apple Pencil opladen: zo doe je dat

17 januari 2020, 19:21
2 min leestijd
Een Apple Pencil opladen: zo doe je dat

Een Apple Pencil hoef je zelden op te laden. Bovendien zit de pen binnen mum van tijd weer vol, als het toch zo ver is. In dit artikel leggen we uit hoe je een Apple Pencil oplaadt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Pencil opladen: zo werkt het

Met de Apple Pencil kun je op een natuurlijke manier schetsen en tekenen op je iPad. In tegenstelling tot een echte pen moet je de stylus wel soms opladen. Hoe je de Apple Pencil van stroom voorziet, hangt af van de versie.

1. Eerste generatie Apple Pencil opladen

De eerste Apple Pencil werkt met bijna alle iPads samen, afgezien van de iPad Pro (2018). Heb je een iPad Air of gewone iPad? Dan gebruik je een eerste generatie Apple Pencil. Dit pennetje laadt je op door ‘m aan te sluiten op de Lightning-connector van je tablet. Verwijder hiervoor eerst het dopje. Ook kun je de Pencil met het meegeleverde Lightning-verloopstukje van stroom voorzien.

apple pencil opladen eerste generatie

2. Nieuwe Apple Pencil opladen

Teken je op de nieuwste iPad Pro? Dan gebruik je de Apple Pencil 2. Dit pennetje is op diverse vlakken verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Opladen is hierdoor nog simpeler geworden. Klik de Apple Pencil 2 simpelweg op de magnetische zijkant van je iPad om de stylus van stroom te voorzien. Hierna heb je er geen omkijken meer naar.

apple pencil opladen

Gebruik je een beschermhoes die de zijkanten van je iPad Pro bedekt? Misschien moet je deze tijdelijk loskoppelen voor het opladen van je Apple Pencil. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, kun je de nieuwe stylus niet draadloos opladen. Dit komt omdat de Apple Pencil 2 de Qi-standaard niet ondersteunt.

3. Batterijniveau controleren

Allebei de Apple Pencils zijn energiezuinig. De tweede generatie kan er na 30 minuten opladen weer 12 uur tegenaan. Via de widget op je iPad kun je het huidige batterijniveau controleren. Deze activeer door op het beginscherm naar rechts te vegen. Scrol vervolgens naar beneden en tik op ‘Wijzig’. Voeg vervolgens de Apple Pencil-widget toe door op het plusteken te tikken en kies ‘Gereed’ zodra je klaar bent.

Meer tips

Ga je binnenkort overstappen van iPad, en moet je dan een andere stylus gebruiken? Check dan eerst ons artikel over de belangrijkste Apple Pencil 2-functies. Het pennetje ziet er namelijk niet alleen anders uit, ook vrijwel alle tekortkomingen van zijn voorganger zijn opgelost. Je ontkomt er echter niet aan om zo nu het puntje van de Apple Pencil te moeten vervangen. Het koppelen gaat echter nog net zo makkelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu