Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Apple verwijdert ‘thuisdeling’ in iOS 8.4

Rutger Otto
2 juli 2015, 9:01
1 min leestijd
Apple verwijdert ‘thuisdeling’ in iOS 8.4

iOS 8.4 heeft een volledig vernieuwde muziekdienst, maar daar heeft Apple de optie thuisdeling voor opgeofferd, zo blijkt nu. Die optie maakte het altijd mogelijk om je iTunes-bibliotheek via wifi te streamen naar een iOS-apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Thuisdeling voor muziek niet meer mogelijk

De functie bleek nog heel populair, zo blijkt uit het aantal reacties met klachten dat op online fora is te vinden. Door thuisdelen te verwijderen wordt het voor gebruikers onmogelijk om hun iTunes-nummers van de Mac of pc naar mobiele apparaten te streamen via wifi. Voorheen kon dat wel, als je maar op hetzelfde wifinetwerk bleef met je apparaten.

Thuisdelen is niet helemaal weg, maar alleen nog te gebruiken voor video en met Apple TV. In eerdere iOS 8.4 beta’s was al te lezen dat thuisdelen ‘momenteel niet beschikbaar’ was. Toch was er de hoop dat de functie terug zou keren.

Thuisdelen was sinds iOS 4.3 op iPhones, iPads en iPods te vinden. Die versie van iOS kwam in 2011 beschikbaar, sindsdien maakten veel mensen gebruik van de functie.

apple music groot ios 8.4

Apple Music

De reden dat thuisdelen niet meer kan, is waarschijnlijk de komst van Apple Music. Wellicht heeft Apple niet de benodigde rechten om Apple Music over wifi te streamen. Het grootste probleem daarbij zou het gezin-abonnement zijn, waarmee gezinnen tot zes personen onbeperkt naar muziek kunnen luisteren voor 14,99 euro per maand. Een mogelijkheid is dat thuisdelen terugkomt voor mensen zonder abonnement, maar dat blijft voorlopig speculeren.

Apple Music is sinds deze week online. Iedereen die iOS 8.4 heeft gedownload, heeft een update gekregen voor de Muziek-app, waarin Apple Music nu is geïntegreerd. Gebruikers kunnen onbeperkt naar 30 miljoen nummers luisteren, waaronder nummers van Taylor Swift en Thom Yorke. Ook is radiozender Beats 1 24 uur per dag te beluisteren via de app.

Lees meer over iOS 8.4

Categorie: iOS
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's