De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Teufel ROCKSTER: grote bluetooth-speaker voor grote feesten

Redactie
1 augustus 2017, 16:52
4 min leestijd
Teufel ROCKSTER: grote bluetooth-speaker voor grote feesten

Teufel verkoopt nu al enige tijd de ROCKSTER, de ‘ultieme mobile party speaker’ waarmee je buiten een flink feestje kunt bouwen. We sloten onze iPhone aan en probeerden hem uit.
Het testexemplaar voor dit artikel is ter beschikking gesteld door Teufel. 

Aan de slag met de Teufel ROCKSTER

Volgens Teufel is de ROCKSTER ‘de ultieme mobiele party booster’. Een claim die we hebben getest door de speaker mee te nemen naar de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Ondanks het indrukwekkende geluidsvolume zou de ROCKSTER het zo’n acht uur vol moeten houden op de geïntegreerde accu. Ook is hij uitgerust met enkele interessante features om een goed feestje te geven. De ROCKSTER is bovendien de grootste en krachtigste bluetooth-speaker die je op dit moment kunt kopen.

Robuust design

Als je de ROCKSTER voor het eerst ziet, weet je meteen dat het om een krachtige speaker gaat. De luidspeaker is maar liefst 85 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 45 centimeter diep. Het apparaat heeft een 15-inch subwoofer en 1-inch tweeter, wat neerkomt op een frequentiebereik van 45 – 20000 Hz. De luidsprekers worden goed beschermd door een sterk, kunststof raster, dat je herkent aan het grote Teufel-logo. De afwerking is degelijk en alle knoppen voelen solide aan.

De ROCKSTER weegt 31,5 kilo(!) en heeft daarom vier wieltjes om de speaker gemakkelijk te verplaatsen. Daarbij zijn de achterste wielen voorzien van een rem, zodat hij niet door zijn forse gewicht van zijn plek rijdt.

Praktische bediening en veel inputmogelijkheden

Heb je de speaker eenmaal ingeschakeld, dan kun je direct je smartphone via bluetooth koppelen. Uniek is dat je twee bluetooth apparaten tegelijk kunt verbinden, wat tof is als je via de geïntegreerde dj-mixer nummers in elkaar over wil laten lopen. Via de koptelefoonaansluiting kun je naar kanaal 2 luisteren om de perfecte overgang te zoeken, waarbij kanaal 1 over de speaker wordt afgespeeld. De besturing zit boven op de speaker bij de crossfader, de selectie van input (bluetooth, line-in, microfoon) en een equalizer om het geluid optimaal af te stemmen.

Daarnaast vind je verschillende andere inputmogelijkheden op de achterkant van de speaker, zoals jack-kabel, dubbele tulp, mini-jack, xlr, stereo-xlr en een microfoon-ingang. Ook is een usb-aansluiting aanwezig, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om tussendoor je telefoon op te laden. Met de xlr-uitgang is het mogelijk om een tweede ROCKSTER-speaker aan te sluiten.

Uitzonderlijk vermogen en verrassend zuiver

De Teufel ROCKSTER beschikt over een versterkervermogen van 500 watt (RMS) en produceert hiermee op vol vermogen 115 dB. Dit is te vergelijken met het volume dat een sirene van een politieauto produceert. Naast de diepe bas zijn ook de midden en hoge tonen duidelijk hoorbaar, en klinkt muziek in het algemeen verrassend zuiver.

Ook als je een stukje van de speaker af staat, klinkt de muziek en verschillende tonen in evenwicht, waarbij vooral de geluidskracht van de speaker in positieve zin opvalt. Ondanks de grote drukte van omstanders en de vele lopers konden we op een afstand van 25 meter genieten van de muziek.

De accuduur was de grootste test

Door het flinke formaat en de geluidskracht is het vooral de vraag hoe lang de ingebouwde accu het volhoudt. De accuduur hangt voornamelijk af van het vermogen waarop je de speaker gebruikt. Tijdens onze tests startten we ‘s ochtends op ongeveer de helft van het vermogen. Na zo’n twee uur werd het volume opgeprikt naar 80 procent van het vermogen, weer een uur later ging de ROCKSTER helemaal voluit. Toen het vermogen op 100 procent werd gezet, wist de accu het iets meer dan een uur vol te houden, waarna de speaker ermee ophield.

Aan de achterkant van de ROCKSTER zit een lampje, die laat zien hoe vol de accu zit. Knippert het lampje langzaam, dan is er nog 25 tot 50 procent aan stroom over. Brand het lichtje sneller, dan is er minder dan 25 procent resterend. Jammer is dat de speaker nogal vlot leeg raakt als je het volume helemaal omhoog krikt. Tijdens onze tests hebben we het gemiddeld vier uur op een volle acculading kunnen volhouden. Goed om te weten is dat de ROCKSTER overweg kan met externe accu’s (12 volt), waarmee je wat langer van het geluid kunt genieten. Een extra accu is dus handig als je langer dan een middag flink wat geluid nodig hebt.

De Teufel ROCKSTER

De Teufel ROCKSTER is bij uitstek geschikt om een goed feestje te bouwen. De speaker heeft een boel technische snufjes, maar is makkelijk te bedienen en is snel gekoppeld met je smartphone. Het geluidsvermogen van 115dB is indrukwekkend, waarbij muziek vrijwel altijd zuiver klinkt, ook als je van een afstandje naar de speaker luistert.

Wel jammer is dat de accu-indicator niet altijd even duidelijk is, en we stiekem op een iets langere accuduur hadden gehoopt. Fijn is dat de ROCKSTER ondanks zijn flinke formaat redelijk goed mee te nemen is. Dit alles komt echter wel voor een prijs: de speaker kost maar liefst 999 euro en is daarmee bedoeld voor échte muziekliefhebbers.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen