OS X 10.11.4 El Capitan nu te downloaden: dit is er nieuw
Wouter Nijsen

OS X 10.11.4 (El Capitan) is nu te downloaden voor de Mac(Book). De update brengt een aantal handige features met zich mee. In dit artikel bespreken we de belangrijkste.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is nieuw in OS X 10.11.4

OS X-versie 10.11.4 is beschikbaar voor alle gebruikers van El Capitan, dat vorig jaar werd uitgebracht. De update introduceert Live Foto’s-ondersteuning in de Berichten-app. Voorheen was het al mogelijk om de bewegende foto’s in de Foto’s-applicatie te bekijken. Je herkent een Live Foto aan het icoontje linksboven, waarbij je op de foto kunt klikken om de animatie te bekijken. Ook is het mogelijk om Live Foto’s tussen OS X en iOS te delen via AirDrop.

os x el capitan 10.11.4

Ook is het in OS X 10.11.4 mogelijk om de Notities-app te beveiligen met een wachtwoord. Hierdoor kunnen gebruikers eindelijk afzonderlijke notities afschermen. Deze optie is ook beschikbaar in iOS 9.3, waar je aantekeningen beveiligt met je vingerafdruk via Touch ID. Overigens kun je nu ook notities importeren uit een app als Evernote.

Verder zijn er geen grote vernieuwingen aanwezig in OS X 10.11.4. Wel worden de nodige bugs verholpen en andere verbeteringen doorgevoerd. Een Twitter-bug, die ervoor zorgde dat t.co-linkjes niet goed in Safari werden geopend, is bijvoorbeeld verholpen. Ook worden RAW-bestanden sneller nu geopend in de Foto’s-app.

OS X 10.11.4 El Capitan downloaden

Je downloadt de nieuwste OS X-versie door de Mac App Store te openen en naar het tabblad ‘Updates’ te gaan. Hier verschijnt de update vervolgens automatisch, waarna je ‘m kunt downloaden en installeren. Zorg dat je Mac tijdens het updateproces ingeschakeld blijft. Is het proces voltooid, dan start je Mac zichzelf opnieuw op.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.