De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

OS X 10.11.4 El Capitan nu te downloaden: dit is er nieuw

Wouter Nijsen
21 maart 2016, 20:30
1 min leestijd
OS X 10.11.4 El Capitan nu te downloaden: dit is er nieuw

OS X 10.11.4 (El Capitan) is nu te downloaden voor de Mac(Book). De update brengt een aantal handige features met zich mee. In dit artikel bespreken we de belangrijkste.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in OS X 10.11.4

OS X-versie 10.11.4 is beschikbaar voor alle gebruikers van El Capitan, dat vorig jaar werd uitgebracht. De update introduceert Live Foto’s-ondersteuning in de Berichten-app. Voorheen was het al mogelijk om de bewegende foto’s in de Foto’s-applicatie te bekijken. Je herkent een Live Foto aan het icoontje linksboven, waarbij je op de foto kunt klikken om de animatie te bekijken. Ook is het mogelijk om Live Foto’s tussen OS X en iOS te delen via AirDrop.

os x el capitan 10.11.4

Ook is het in OS X 10.11.4 mogelijk om de Notities-app te beveiligen met een wachtwoord. Hierdoor kunnen gebruikers eindelijk afzonderlijke notities afschermen. Deze optie is ook beschikbaar in iOS 9.3, waar je aantekeningen beveiligt met je vingerafdruk via Touch ID. Overigens kun je nu ook notities importeren uit een app als Evernote.

Verder zijn er geen grote vernieuwingen aanwezig in OS X 10.11.4. Wel worden de nodige bugs verholpen en andere verbeteringen doorgevoerd. Een Twitter-bug, die ervoor zorgde dat t.co-linkjes niet goed in Safari werden geopend, is bijvoorbeeld verholpen. Ook worden RAW-bestanden sneller nu geopend in de Foto’s-app.

OS X 10.11.4 El Capitan downloaden

Je downloadt de nieuwste OS X-versie door de Mac App Store te openen en naar het tabblad ‘Updates’ te gaan. Hier verschijnt de update vervolgens automatisch, waarna je ‘m kunt downloaden en installeren. Zorg dat je Mac tijdens het updateproces ingeschakeld blijft. Is het proces voltooid, dan start je Mac zichzelf opnieuw op.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen