‘Netflix gaat Spatial Audio ondersteunen van AirPods Pro en Max’

Lars Paijmans
15 januari 2021, 10:16
1 min leestijd
‘Netflix gaat Spatial Audio ondersteunen van AirPods Pro en Max’

Netflix zou hard werken om Spatial Audio te ondersteunen: de nieuwe audiofunctie van Apple waarmee je surround sound krijgt met de AirPods Pro en Max.

Lees verder na de advertentie.

‘Netflix werkt aan Spatial Audio ondersteuning’

Dat schrijft iPhoneSoft op basis van ingewijden. Netflix zou Spatial Audio (of Ruimtelijke Audio zoals het in Nederland heet) al sinds december aan het testen zijn.

Waarschijnlijk zal het niet heel veel werk zijn voor Netflix om de functie toe te voegen. De streamingdienst ondersteunt namelijk al meerdere vormen van surround sound. Netflix is bovendien niet de eerste dienst die de audiotechniek van Apple gaat gebruiken: ook Apple TV Plus en Disney Plus ondersteunen het inmiddels.

Volgens de bronnen van iPhoneSoft zou Netflix de functie geleidelijk uitrollen. Dat begint met een beperkt aanbod aan films en series die met de functie werken, waarna dit aanbod steeds verder wordt uitgebreid. Wanneer we dit kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

Spatial Audio: Apples eigen surround sound

Met Spatial Audio heeft Apple zijn eigen versie van surround sound toegevoegd aan de AirPods Pro en AirPods Max. Zodra je de functie activeert in de instellingen lijkt het net alsof je ‘tussen’ het geluid in zit, en kun je rondom je de verschillende instrumenten horen. Ook als je met je hoofd en apparaat beweegt, blijft het virtuele geluid op zijn plaats.

Meer weten over hoe je Spatial Audio activeert? Check dan onze Spatial Audio-uitleg waarin we stap voor stap uitleggen hoe dit werkt.

Lees ook: AirPods Max review: zingt het hoogste lied, maar prijs valt uit de toon

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu