De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

macOS Sierra nu beschikbaar: zo download je de update voor je Mac

Lars Paijmans
20 september 2016, 18:49
2 min leestijd
macOS Sierra nu beschikbaar: zo download je de update voor je Mac

Het is dinsdagavond 20 september, en dat betekent dat Apple de macOS Sierra update beschikbaar heeft gemaakt. In dit artikel lees je precies hoe macOS Sierra downloaden werkt en waar je rekening mee moet houden.

Lees verder na de advertentie.

macOS Sierra downloaden

Nu macOS Sierra voor iedereen beschikbaar is, kun je de update heel gemakkelijk downloaden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de Mac App Store openen, waar Sierra in het Updates-tabblad zal verschijnen. Volg na de download de stappen die op het scherm verschijnen om de update de installeren.

macOS Sierra downloaden

Houd er wel rekening mee dat je Mac meerdere malen opnieuw opgestart kan worden, dus sla al je documenten goed op. In het onderstaande artikel lees je alles over het voorbereiden van je Mac op Sierra. Handig om even door te nemen als je aan het wachten bent tot de update gedownload is. Met macOS Sierra maakt je iMac of MacBook de overstap van OS X naar macOS. Dat wil overigens niet zeggen dat alles er ineens totaal anders uitziet. Het design van El Capitan is grotendeels gelijk gebleven, maar er zijn genoeg nieuwe functies aan boord om de update de moeite waard te maken.

Lees ook: Zo bereid je je Mac en MacBook voor op macOS Sierra

macOS Sierra officieel beschikbaar

De grootste vernieuwing van Sierra is de komst van spraakassistent Siri. Jarenlang was Siri aanwezig op de iPhone, iPad en Apple Watch, maar met Sierra maakt de assistent ook de overstap naar de Mac. Dat betekent dat je allerlei vragen kunt stellen, zoals je dat ook op iOS doet. Ook kunnen Apple Watch-dragers hun MacBook automatisch ontgrendelen zonder een wachtwoord in te vullen, en kun je nu iets kopiëren en plakken van je Mac naar je iPhone en andersom. In onze macOS Sierra review lees je meer over de nieuwe functies van het besturingssysteem.

Let op: Omdat de servers erg druk bezet zijn, kan het langer duren dan normaal om Sierra te installeren. Voor de meest soepele installatie kun je vaak beter een paar uur wachten. Dan merk je ook direct of er direct ernstige bugs ontdekt worden, wat bijvoorbeeld het geval was met iOS 10.

Lees het laatste nieuws over macOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen