Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Oculus Rift-ondersteuning op de Mac wenselijk, maar niet op de planning’

Rutger Otto
2 maart 2017, 10:42
2 min leestijd
‘Oculus Rift-ondersteuning op de Mac wenselijk, maar niet op de planning’

Oculus mede-oprichter Nate Mitchell zegt hij graag dat Mac-ondersteuning zou toevoegen aan de VR-bril, maar dat het bedrijf daar op dit moment nog niet mee bezig is.

Lees verder na de advertentie.

Voorlopig geen ondersteuning vanuit Oculus

Dat heeft Mitchell gezegd in een interview over de Oculus Rift met >em>TechCrunch. De virtualrealitybril is al een tijdje uit voor (krachtige) pc’s, maar mensen met een Mac kunnen de headset niet gebruiken. Volgens Nate Mitchell ligt Mac-ondersteuning hem ‘nader tot het hart’, maar voorlopig is ‘Oculus er nog niet klaar voor’. Het komende halfjaar hoeven we officiële ondersteuning in elk geval nog niet te verwachten.

“We willen graag macOS-ondersteuning bieden voor de Rift”, zegt Mitchell. “Maar het is niet iets wat momenteel op de planning staat. Ik kan ook wel zeggen dat dat de komende zes maanden niet gebeurt. We blijven ernaar kijken, maar de echte uitdaging voor ons is hoeveel we er in willen investeren, want het kost heel veel tijd en moeite om een goede ervaring te bieden.”

Oculus Rift op de Mac

Vroege versies van de Oculus Rift werkten met hoogwaardigere Macs, maar gedurende de ontwikkeling maakte Oculus de keuze om zich op de pc te richten. Windows-computers zijn er nu eenmaal in krachtigere varianten dan Macs. Oculus-oprichter Palmer Luckey zei het vorig jaar iets korter door de bocht, toen hem naar ondersteuning voor de MAc werd gevraagd: “Als Apple eens goede computers gaat maken, doen we het. Je kunt een Mac Pro van 6000 dollar kopen met een AMD FirePro D700 grafische kaart, maar daarmee haal je de aanbevolen specificaties nog steeds niet.”

VR Desktop

Overigens verscheen recent nog een oplossing om een Oculus Rift samenwerking met macOS mogelijk te maken. Het programma VR Desktop maakt het mogelijk om de headset te gebruiken met een Mac. In dit artikel lees je de voorwaarden.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu