De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Eerste publieke bèta macOS 13 Ventura is nú te downloaden

Mike Peek
11 juli 2022, 20:30
2 min leestijd
Eerste publieke bèta macOS 13 Ventura is nú te downloaden

De eerste publieke bèta van macOS 13 Ventura is vanaf nu te downloaden! We laten zien hoe je de testversie binnenhaalt op je Mac en aan de slag gaat met alle vernieuwingen. 

Lees verder na de advertentie.

Bèta macOS 13 Ventura nu beschikbaar

Wil jij zo snel mogelijk aan de slag met alle nieuwe functies van macOS 13 Ventura, zoals Stage Manager? Dat is vanaf nu mogelijk, wat Apple heeft een publieke bèta van de software uitgebracht. Iedereen kan deze software installeren, mits je Mac de update kan draaien. Dat geldt voor deze apparaten:

macOS 13 Ventura bèta

Het installeren van een bèta gaat net even anders dan een gewone update. Met dit stappenplan kom je er zeker uit:

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple op je Mac;

  2. Druk op ‘Sign up’, meld je aan met je Apple ID en kies ‘Sign in’;

  3. Selecteer macOS als je daar niet automatisch uitkomt;

  4. Maak een back-up wanneer je dit nog niet gedaan had;

  5. Scroll naar beneden en druk op ‘Download the macOS Public Beta Access Utility’ en installeer het programma zoals je gewend bent;

  6. Ga naar ‘Software-update’ in de Systeemvoorkeuren en volg de stappen op het scherm om de bèta te downloaden.

Let op. Je installeert nu een testversie op je Mac(Book). Dat is aan de ene kant leuk, want je kunt als eerst met alle vernieuwingen aan de slag, maar aan de andere kant ook riskant. Er kunnen immers bugs, kinderziektes en andere foutjes in de software zitten: het is en blijft een testversie.

Maak daarom vooraf een goede back-up van je Mac. Op die manier raak je geen persoonlijke bestanden kwijt, mocht de update onverhoopt niet goed uitpakken. Ook is het verstandig om de update niet op een Mac te installeren die je dagelijks gebruikt, bijvoorbeeld voor school of werk. Gebruik in plaats daarvan een computer waar je niet afhankelijk van bent.

Dit is er nieuw in macOS 13 Ventura

MacOS Ventura is dé grote update voor de Mac van 2022. Met ‘Stage Manager’ kan je je beter focussen op het programma dat je gebruikt. Vanaf het Bedieningspaneel kies je de app van jouw keuze en komt deze naar voren. De overige apps blijven netjes aan de zijlijn staan. Voor de andere nieuwe functies check je onze pagina over macOS 13 Ventura.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste Mac-nieuws? Check dan regelmatig de iPhoned-website. Schrijf je ook even in voor onze nieuwsbrief en download de gratis app!

Lees meer over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen