Apple brengt iMac Pro officieel uit in Nederland

Rick van der Veer
14 december 2017, 15:00
2 min leestijd
Apple brengt iMac Pro officieel uit in Nederland

Apple heeft de iMac Pro officieel uitgebracht in Nederland. De krachtigste Mac ooit is nu te bestellen vanaf 5499 euro.

Lees verder na de advertentie.

iMac Pro release in Nederland

De iMac Pro is vanaf vandaag te koop in Nederland. Het apparaat is de krachtigste Mac die Apple ooit gebouwd heeft, en voornamelijk gericht op professionals die veel rekenkracht nodig hebben. Qua uiterlijk heeft de iMac Pro veel weg van de iMac zoals we die al kenden, maar dan uitgevoerd in stijlvol spacegrijs. De iMac Pro wordt daarnaast geleverd met een Magic Keyboard, Magic Trackpad en Magic Mouse in dezelfde donkere kleur.

iMac Pro officieel

De specificaties van de iMac Pro zijn dan ook niet mis. Het apparaat heeft een 5K Retina-scherm, een Intel Xeon-processor met maximaal 18 rekenkernen en tot wel 22 teraflops aan rekenkracht op grafisch gebied. De goedkoopste iMac Pro heeft een prijskaartje van 5499 euro: deze Mac is dus niet weggelegd voor de gemiddelde consument.

Dit zeggen critici over de iMac Pro

Een aantal Amerikaanse websites mochten de iMac Pro al een tijdje gebruiken en zijn doorgaans positief over Apples nieuwe workstation. Zo schrijft The Verge dat het apparaat de krachtigste Mac ooit is, maar dat het maar de vraag is of je al deze rekenkracht ook echt nodig hebt. Macworld onderschrijft die conclusie en voegt daaraan toe dat de iMac Pro een “beest” is in zowel zijn rekenkracht als zijn prijskaartje.

Ook een aantal YouTubers mochten de iMac Pro alvast testen. Zo viel het Marques Brownlee (MKBHD) vooral op hoe stil het apparaat zijn werk doet, terwijl onder meer Jonathan Morrison benadrukten hoeveel rekenkracht de Pro onder de motorkap heeft. Toch lijkt de prijs de boventoon te voeren, want door de hoge vanafprijs is de iMac Pro bij uitstek een werkstation voor professionals, en niet voor consumenten.

iMac Pro levertijden

Via de online Apple Store kun je de iMac Pro nu bestellen. Op moment van schrijven is het bestelformulier nog niet beschikbaar op de website van Apple, maar via de Apple Store-app op je iPhone kun je er mogelijk al wel bij. De iMac Pro wordt op zijn vroegst pas in januari 2018 geleverd: je zult ‘m dus niet onder de kerstboom vinden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu