Test: ‘MacBook Pro 2018 heeft snelste SSD ooit in een laptop’

15 juli 2018, 12:07
2 min leestijd
Test: ‘MacBook Pro 2018 heeft snelste SSD ooit in een laptop’

Nu de MacBook Pro 2018 bij de eerste klanten op de deurmat ploft, komen ook de eerste MacBook Pro 2018 snelheid tests binnen. Daaruit blijkt dat Apple flinke stappen heeft gezet om de SSD te verbeteren.

MacBook Pro 2018 snelheid test

De test is uitgevoerd door Laptop Mag, die de 13 inch-versie van de nieuwe MacBook Pro onder de loep nam. Al snel bleek de notebook het snelste systeem te zijn dat de website ooit getest heeft.

Voor de test werd een model gebruikt met een 2.7GHz quad-core van de achtste generatie, een i7 processor, 16GB werkgeheugen, 512GB SSD en een Intel Iris Plus 655.

MacBook Pro 2018 snelheid

Vooral de SSD (Solid State Drive) viel tijdens het testen op. Deze wordt gebruikt om gegevens op te slaan en is doorgaans een stuk sneller dan een traditionele harde schijf. Deze SSD heeft een leessnelheid van 3,2GB per seconde en een schrijfsnelheid van 2,2GB per seconde.

In de praktijk betekent dit dat je 5GB aan data in twee seconden kunt dupliceren. Dit heeft deels te maken met de nieuwe SSD, maar ook de Apple File System-software helpt een handje mee. Deze software is nauw verbonden met de hardware en optimaliseert het kopiëren van bestanden.

Ook duurde het bijna 17 minuten om een 4K-video te verwerken naar een 1080p-versie, dit is sneller dan de meeste concurrerende laptops in de prijsklasse en 2,5 minuut sneller dan de MacBook Pro uit 2017.

MacBook Pro 2018

Nauwe band tussen hard- en software

Daarmee lijkt Apple wederom met de winst weg te lopen door de samenwerking tussen hard- en software. Ook iPhones en iPads mogen zich de snelste apparaten in hun klasse noemen, terwijl ze vaak minder hoge specificaties hebben dan concurrenten.

Deze resultaten waren voor Laptop Mag genoeg om de nieuwe MacBook Pro uit te roepen tot de snelste laptop ooit gemaakt. De nieuwe MacBook Pro is vanaf nu te bestellen en bevat naast betere specificaties ook de True Tone-schermtechniek, Hé Siri-ondersteuning en een nieuw toetsenbord dat minder herrie maakt en een speciaal membraan heeft tegen vuil.

Lees alles over de MacBook Pro 2018

MacBook Pro 2018 kopen: de beste deals op een rij

Ben je na het lezen van dit artikel van plan om een nieuwe MacBook Pro te kopen? Check dan de beste MacBook Pro prijs in onze vergelijker.

Bron: Laptop Mag
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu