De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple bevestigt: MacBook Pro 2018 toetsenbord bevat speciale laag tegen vuil

Lars Paijmans
19 juli 2018, 14:43
2 min leestijd
Apple bevestigt: MacBook Pro 2018 toetsenbord bevat speciale laag tegen vuil

Om te voorkomen dat ook nieuwe MacBooks problemen krijgen met typen door kruimels en vuil, is het MacBook Pro 2018 toetsenbord uitgerust met een speciale siliconen laag.

Update 19 juli 14:43: Apple heeft bevestigd dat de siliconen laag onder het toetsenbord gemaakt is om vuil en kruimels onder de toetsen te weren. Dit ontdekte Macrumors dankzij een gelekt document dat Apple aan Apple Store-personeel en goedgekeurde resellers verstuurd heeft. In het document staat dat een membraan onder de toetsen bedoeld is om de toetsen te beschermen tegen vuil.

Lees verder na de advertentie.

Apple toetsenbord document

Origineel bericht:

MacBook Pro 2018 toetsenbord beschermt tegen vuil

Dankzij een teardown van iFixit weten we nu hoe Apple het MacBook Pro 2018 toetsenbord vernieuwd heeft. De nieuwe laptop beschikt over de derde generatie van het ‘vlinderkeyboard’, waarvan de toetsen platter zijn en minder ver ingedrukt hoeven te worden dan een traditioneel laptoptoetsenbord.

MacBook Pro 2018 toetsenbord

iFixit ontdekte dat Apple een siliconen membraan onder iedere knop heeft gestopt. Dit laagje beschermt het mechanisme onder de knop en houdt mogelijk vuil tegen om roet in het eten te gooien. Deze maatregel komt overeen met een patent dat Apple in het verleden indiende.

Toch houdt iFixit een slag om de arm, omdat Apple tegen The Verge heeft verteld dat het nieuwe toetsenbord enkel stiller is dan zijn voorganger. Het membraan kan om deze reden ook zijn toegevoegd, zodat de knoppen een minder hard geluid maken tijdens het typen. iFixit verdenkt Apple echter van het stilhouden van deze verbetering, omdat er nog meerdere rechtszaken tegen het bedrijf lopen over het toetsenbord van de 2016 en 2017 MacBook Pro.

Deze rechtszaken gaan over de toetsenborden waar het bedrijf uit Cupertino inmiddels een speciaal reparatieprogramma voor heeft gestart. Hiermee kunnen gebruikers een gratis reparatie krijgen van defecte toetsenborden als de MacBook hiervoor in aanmerking komt.

Problemen met het toetsenbord

Deze toetsen zorgden voor heel wat problemen omdat ze erg gevoelig bleken te zijn voor kruimels en ander vuil dat eronder kon komen. Was dit het geval dan bleef de toets hangen en moest de complete onderkant van de MacBook vervangen worden, omdat alle knoppen met elkaar verbonden zijn.

Apple onthulde deze week onverwachts de nieuwe versie van de MacBook Pro 2018. Hoewel er aan het design niets is veranderd, gebeurt er achter de schermen genoeg. Zo zijn de specificaties verbeterd, ondersteunt het scherm True Tone en reageert de laptop op ‘Hé Siri’.

Lees ook: Gratis MacBook-toetsenbordreparatie: 8 veelgestelde vragen beantwoord

MacBook Pro 2018 kopen: de beste deals op een rij

Ben je na het lezen van dit artikel van plan om een nieuwe MacBook Pro te kopen? Check dan de beste MacBook Pro prijs in onze vergelijker.

Bronnen: iFixit, Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu