‘Quanta produceert nieuwe ‘goedkope’ 13-inch MacBook voor dit najaar’

Florence Peeters
13 augustus 2018, 16:25
2 min leestijd
‘Quanta produceert nieuwe ‘goedkope’ 13-inch MacBook voor dit najaar’

Computerfabrikant Quanta werkt aan een order van Apple voor ‘goedkope notebooks’. Dit heeft DigiTimes ontdekt. Hiermee wordt de kans nog groter dat er een nieuwe Macbook Air 2018 of 12-inch MacBook 2018 in september gepresenteerd wordt.

MacBook Air 2018 verwachte release in september of oktober

De order bevat geen extra informatie waaruit blijkt dat het specifiek om deze nieuwe MacBooks gaat. Analist Ming-Chi Kuo zei eerder al in een verslag dat hij verwacht Apple ten minste één ‘goedkopere’ MacBook presenteert dit jaar. De analist stelde destijds dat deze laptop geen onderdeel zou zijn van de Air-serie.

MacBook Air 2018 verwachte release

Maar of het in de order bij het Taiwanese Quanta gaat om een 12-inch MacBook of een vernieuwde MacBook Air, is nog onduidelijk. Het is op dit moment namelijk aannemelijker dat de laptop waar over gespeculeerd wordt, een MacBook Air is. Mark Gurman, verslaggever van Bloomberg News, verwacht dat de nieuwe notebook over de toonbank gaat vanaf 999 Amerikaanse dollar, zo’n 875 euro.

De startprijs van een Macbook Air is nu in Nederland 1.098 euro. Een Macbook kost op dit moment 1.498 euro. Lettend op de prijs, lijkt Apple een nieuw Air-model in de pijplijn te hebben.

Opknapbeurt is hard nodig

Zowel de MacBook Air als de MacBook heeft voor het laatst in 2016 een opknapbeurt gekregen. Onlangs bracht Apple een verbeterde MacBook Pro-serie uit. Bij de Pro zijn de verbeteringen vooral in het binnenwerk te merken.

Als Quanta daadwerkelijk een Air-serie aan het fabriceren is voor Apple, mogen we ook de nodige verbeteringen in het design verwachten. Dit is al onveranderd sinds 2010 en inmiddels sterk verouderd ten opzichte van andere laptops. Analisten verwachten dan ook dat de nieuwe MacBook Air een Retina-scherm heeft en waarschijnlijk nog wel meer designverbeteringen bevat.

Het wordt steeds duidelijker hoeveel en wat voor producten Apple allemaal wil uitbrengen aan het einde van dit jaar. Ook wordt het steeds logischer op welke datum het bedrijf uit Cupertino dit allemaal gaat presenteren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu