Waarom Apple de nieuwe iPhones waarschijnlijk op 12 september onthult – update

Lars Paijmans
27 augustus 2018, 16:42
2 min leestijd

Nu augustus is begonnen, staat het grootste Apple-event van het jaar voor de deur. Welke avond in september moeten Apple-fans alvast vrijhouden? Wij denken dat de nieuwe iPhones op 12 september worden onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Update 27 augustus: het lijkt er inderdaad op dat Apple op 12 september een nieuw event organiseert. Het Franse radiostation Europa 1 meldt dat het iPhone 2018-event op woensdag 12 september plaatsvindt, in het Steve Jobs Theater. Naast de drie 2018-iPhones worden dan ook een nieuwe iPad Pro, Apple Watch, AirPods, MacBooks en meer verwacht.

iPhone 2018 datum: op 12 september onthuld?

September is Apple-maand, en dat is zeker dit jaar het geval. Na een relatief rustige start van 2018 heeft het bedrijf uit Cupertino volgende maand heel wat voor ons in petto.

Hoewel de meeste aandacht ongetwijfeld uitgaat naar de drie nieuwe 2018 iPhones, zijn er ook genoeg andere producten om enthousiast van te worden. Zo staan er een nieuwe iPad Pro 2018 en Apple Watch Series 4 op ons te wachten, evenals een herziene MacBook Air en 12 inch-MacBook.

iPhone 2018 datum

Niet zo gek dus dat Apple-liefhebbers die avond de livestream van het event op de voet willen volgen. Apple heeft zelf nog geen datum genoemd, en zal dat waarschijnlijk pas twee weken voor het evenement doen. Toch kunnen we al een aardige inschatting maken als we kijken naar voorgaande jaren.

De afgelopen zes jaar presenteerde Apple de nieuwe iPhones op een dinsdag of een woensdag, uiterlijk in de tweede week van de maand september. Dat brengt de teller naar vier mogelijke data voor het iPhone 2018-event: dinsdag 4 september, woensdag 5 september, dinsdag 11 september of woensdag 12 september. Drie van deze vier data vallen al redelijk snel af.

Waarom 12 september zo’n logische datum is

Dit jaar valt de Amerikaanse feestdag Labor Day namelijk op maandag 3 september, wat het erg onwaarschijnlijk maakt dat Apple zo kort daarna het evenement houdt. Verslaggevers vanuit de hele wereld vliegen hiervoor naar het hoofdkantoor van Apple, en zouden daarvoor soms al op 3 september moeten vertrekken. Dit was voorgaande jaren een reden voor Apple om het evenement een weekje door te schuiven.

Daardoor blijven 11 september en 12 september over. Nu is 11 september natuurlijk een ongelukkige datum om feestelijk nieuwe producten te onthullen, waardoor woensdag 12 september logisch lijkt. Dat zou bovendien exact dezelfde datum zijn als vorig jaar. Meestal stuurt Apple twee weken van tevoren de uitnodigingen voor het evenement, die in dit geval op 26 augustus op de deurmat zouden ploffen.

Zet dus alvast voorzichtig een cirkel in je agenda op 12 september om 19:00 uur Nederlandse tijd. Ongeacht op welke dag Apple besluit om al deze producten uit de doeken te doen: de redactie van iPhoned zit die dag in de startblokken om jou van het laatste nieuws te voorzien. Kun je niet wachten tot het event? Check dan ons overzicht met alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen