De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple vernieuwt hele MacBook en iMac line-up, inclusief nieuwe Mac mini’

Michel van 't Klaphek
11 juli 2018, 20:33
2 min leestijd
‘Apple vernieuwt hele MacBook en iMac line-up, inclusief nieuwe Mac mini’

Het september-evenement wordt drukker dan ooit. Apple kondigt maar liefst twee nieuwe Apple Watches, een verbeterde iMac mini en nieuwe MacBook aan. Daarnaast kunnen we ons opmaken voor een iMac met beter beeldscherm.

Lees verder na de advertentie.

‘Mac mini 2018, grotere Apple Watch en nieuwe iMac op komst’

Dat zegt gerenommeerd analist Ming-Chi Kuo in een nieuw verslag. September is een spannende maand voor Apple-liefhebbers, omdat het bedrijf dan altijd nieuwe producten aankondigt. In het rapport zet hij alle geruchten voor het jaarlijkse event op een rijtje.

Veel van deze berichten hebben we al eerder gehoord, maar er is ook genoeg nieuws te ontdekken. Dit zijn de belangrijkste nieuwe weetjes.

1. Nieuwe Mac mini

De Mac mini krijgt een opvolger. Het huidige model is al sinds 2014 op de markt en dus aan een update toe. Volgens Kuo blijft het design grotendeels hetzelfde. De grootste verandering is intern: de Mac mini 2018 krijgt een betere processor en is daardoor sneller.

mac mini 2018 apple watches imac

2. MacBook update en verbeterde iMac

Berichten over een nieuwe, goedkope MacBook Air doen al tijden de ronde. Verrassend genoeg zegt Kuo dat er dit jaar wél een nieuwe MacBook uitkomt, maar dat hij geen onderdeel van de Air-serie is. In plaats daarvan krijgen we een opvolger van de MacBook (2016). Deze laptop krijgt een 12 inch-scherm.

Daarnaast wordt ook de MacBook Pro intern opgefrist. De analist zegt dat de krachtige laptop een betere processor krijgt. De iMac wordt eveneens van een update voorzien en krijgt een beter display. Al met al blijven grote redesigns uit: de verbeteringen zijn vooral intern.

3. Apple Watch wordt groter

Kuo zegt verder dat Apple dit jaar twee nieuwe horloges uitbrengt. Het kleinste model heeft een 1,57 inch-scherm (39,9 mm), terwijl de grotere variant een 1,78 inch-display (45,2 mm) krijgt. De vierde generatie-Apple Watches worden dus groter dan de huidige modellen, die respectievelijk 38 en 42 mm groot zijn.

Lees meer over de Apple Watch Series 4

watchOS 5

De analist sluit af met de mededeling dat Apple dit jaar drie iPhones uitbrengt en twee iPad Pro-modellen met Face ID, maar zonder fysieke thuisknop. Kuo heeft de laatste jaren een respectabele staat van dienst opgebouwd en zijn geruchten vertellen vaak de waarheid.

Ook interessant: Zo duur worden de drie 2018 iPhones waarschijnlijk in Nederland

Op de hoogte blijven van alle nieuwe producten? Download dan de iPhoned-app, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of houd de site in de gaten!

Via: 9To5Mac
Bron afbeelding: Louis Berger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen