‘Apple kondigt smartwatch tijdens iPhone 6 presentatie aan’

Rutger Otto
28 augustus 2014, 8:48
2 min leestijd
‘Apple kondigt smartwatch tijdens iPhone 6 presentatie aan’

Als straks de iPhone 6 wordt aangekondigd, zullen we waarschijnlijk niet erg verrast zijn na de stroom van geruchten en leks die we afgelopen tijd zagen. Maar van Apples ‘Apple Watch‘ weten we nog bijna niets. Volgens een nieuwe bron kondigt Apple het apparaat gelijk aan met de iPhone 6 op 9 september.

Lees verder na de advertentie.

iWatch aankondiging

iWatch iPhone nieuws

Dat meldt John Paczkowski van het doorgaans betrouwbare Re/code. Hij wist eerder al te melden dat de iPhone 6 op 9 september gepresenteerd wordt, nu komt er op die datum ook een smartwatch van Apple bij. Daar gaan we althans vanuit; Paczowski verwijst naar het apparaat als ‘nieuwe wearable’. Ook laat hij weten dat het nieuwe apparaat verweven zal zijn met HealthKit en HomeKit in het nieuwe iOS 8 dat Apple aankomende herfst lanceert.

Paczkowski meldde in juni dat de Apple Watch waarschijnlijk een eigen evenement kreeg in oktober, maar volgens hem zijn de plannen pas geleden veranderd. Toch verwacht hij nog steeds een oktober-evenement, maar die zal gebruikt worden voor de introductie van een nieuwe lijn met iPads. “Met de beste producten in 25 jaar heeft Apple genoeg hardware om twee evenementen mee te vullen.”

Naast de iPhone 6 zullen we in september dus waarschijnlijk de Apple Watch van Apple te zien krijgen, al gaat het accessoire volgens Financial Times-journalist Tim Bradshaw niet zo heten. Wat dan wel de naam is, blijft gissen.

Apple Watch geruchten

De Apple Watch zou volgens geruchten voorzien zijn van meer dan tien sensoren die je gezondheid en fitness meten. Zo registreert het apparaat je hartslag en slaapritme. Daarmee is diepe integratie met Apples nieuwe app Gezondheid mogelijk, een functie van iOS 8 waar het bedrijf groot op inzet. Over de hardware van de Apple Watch is nog niets bekend. Volgens de laatste geruchten is het accessoire voorzien van een flexibel OLED-scherm, wat beschermd wordt door een laagje saffier. Andere geruchten gaan dat Apple meerdere Apple Watches uitbrengt met verschillende formaten.

Lees meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu