iPhone XS en iPhone XS Max officieel onthuld: alle info op een rij

Lars Paijmans
12 september 2018, 19:39
4 min leestijd
Breaking
iPhone XS en iPhone XS Max officieel onthuld: alle info op een rij

Apple heeft zojuist de iPhone XS Max en iPhone XS officieel gepresenteerd. De opvolger van de iPhone X verschijnt dit jaar in twee formaten. Hier lees je er alles over.

iPhone XS Max en iPhone XS officieel

Tijdens het Apple event vanavond zijn de nieuwe high-end iPhones van dit jaar gepresenteerd: de iPhone XS en iPhone XS Max. Deze twee toestellen met een 5,8 en 6,5 inch oled-scherm volgen de iPhone X op van vorig jaar.

Qua design zijn de iPhone XS en XS Max haast niet te onderscheiden van hun voorgangers. Apple gebruikt hetzelfde randloze scherm met een inkeping voor de Face ID-camera aan de voorkant en een verticale dubbele 12 megapixel cameralens op de achterkant.

iPhone XS

De nieuwe iPhones kunnen draadloos worden opgeladen dankzij de glazen achterkant. Nieuw dit jaar is een gouden kleur, die naast de zilveren en spacegrijze versie van de XS en XS Max verschijnt. Dit gouden model zal ongetwijfeld extra populair zijn, dus houd rekening met de iPhone XS levertijd.

A12 Bionic chip zet nieuwe standaard

Hoewel de nieuwe iPhones hetzelfde design behouden als hun voorganger, is er achter de schermen veel veranderd. Dat is vooral te danken aan de nieuwe A12-chip die de kern van het toestel vormt.

Met deze chip tilt Apple de prestaties van de iPhone naar een nieuw niveau dankzij een nieuwe 7 nanometer architectuur. Deze zorgt ervoor dat de Bionic chip kleiner is maar wel betere prestaties levert en tegelijkertijd minder stroom verbruikt.

Om de kracht van de A12-chip te demonstreren, toonden drie ontwikkelaars de nieuwste apps en games op het nieuwe toestel. Zo verscheen Todd Howard van Bethesda, om The Elder Scrolls Blades te demonstreren: en nieuwe game in de populaire Elder Scrolls-serie die als eerst op iOS verschijnt.

Face ID en camera verbeterd met Smart HDR

In de twee iPhones zit een verbeterde Face ID-sensor. Deze draait op een nieuwe versie van de secure enclave-chip en nieuwe algoritmes die ervoor zorgen dat je gezicht eerder herkend wordt en het toestel ook eerder ontgrendelt.

De werking (en notch in het scherm) blijft hetzelfde als in de iPhone X. De camera gaat er wederom op vooruit, met onder meer Smart HDR. Deze techniek helpt je mee om mooiere foto’s te maken met betere kleuren, zonder dat jij hier over na hoeft te denken.

Accuduur verbeterd en dual sim

Apple heeft de accuduur van de nieuwe iPhones ook verbeterd. De iPhone XS gaat vergeleken met de iPhone X een half uur langer mee, terwijl de iPhone XS Max door het grotere formaat anderhalf uur meegaat. Geen enorm verschil, maar een fijne verbetering.

iPhone XS

Helemaal nieuw is dual sim, zodat je twee simkaarten tegelijk kunt gebruiken. Alleen in China verschijnt een speciale editie van de XS en XS Max die twee fysieke simkaarten aankan. In de rest van de wereld kun je een fysieke simkaart combineren met een eSim, al betekent dat in Nederland nog steeds niet veel, omdat het nauwelijks ondersteund wordt.

iPhone XS en XS Max: een tussenjaar voor de iPhone

Hoewel de verbeterde prestaties en het grotere oled-display van de iPhone XS Max indrukwekkend zijn, valt ook op hoe weinig echt nieuwe functies aanwezig zijn in deze nieuwe toestellen. Apple stond uitgebreid stil bij Face ID en het design, en vertelde daarmee grotendeels hetzelfde verhaal als een jaar geleden.

Dat sluit aan bij de geruchten dat Apple dit jaar een stapje terugneemt en vooral verfijnd wat de iPhone X introduceerde. Dat levert misschien niet het meest spannende nieuwe toestel op, maar wel een iPhone die razendsnel en betrouwbaar presteert.

iPhone XS kleuren

iPhone XS prijs en releasedatum

De iPhone XS en iPhone XS Max is vanaf 14 september te bestellen en de eerste exemplaren verschijnen op 21 september. De XS is vanaf 749 dollar beschikbaar en de XS Max is te koop vanaf 1099 dollar. Voor de modellen met meer intern geheugen betaal je uiteraard meer.

iPhone XS prijzen in Nederland

  • iPhone XS 64GB → 1159 euro
  • iPhone XS 256GB → 1329 euro
  • iPhone XS 512GB → 1559 euro

→ Check onze iPhone XS prijs los of iPhone XS met abonnement vergelijker voor actuele prijzen vanaf 14 september

iPhone XS Max prijzen in Nederland

  • iPhone XS Max 64GB → 1259 euro
  • iPhone XS Max 256GB → 1429 euro
  • iPhone XS Max 512GB → 1659 euro

→ Check onze iPhone XS Max prijs los of iPhone XS Max met abonnement vergelijker voor actuele prijzen vanaf 14 september

Jij kunt de iPhone XS winnen!

Om de komst van de nieuwe iPhone te vieren geeft iPhoned een exemplaar van de iPhone XS weg met een winactie. Op de dag dat het toestel in Nederland verkrijgbaar is maken we de winnaar bekend, dus schrijf je snel in en wie weet krijg jij het toestel gratis thuisgestuurd.

→ Doe mee met de iPhone XS winactie van iPhoned

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu