‘Samsung levert 100 miljoen OLED-displays voor Apple in 2017’

Rutger Otto
15 april 2016, 12:55
2 min leestijd
‘Samsung levert 100 miljoen OLED-displays voor Apple in 2017’

Krijgt het Plus-model van de iPhone volgend jaar een OLED-scherm? Samsung zou 100 miljoen van zulke displays voor Apple gaan produceren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone OLED-display

Apple zou een deal hebben gesloten met Samsung om 100 miljoen OLED-schermen te leveren. Dat schrijft de Korea Herald. De levering moet in 2017 beginnen en het zou gaan om 5,5-inch displays. Daarmee zou in elk geval het Plus-model van de iPhone van OLED voorzien worden. Over 4,7-inch schermen wordt met geen woord gerept.

Volgens het bericht zou de deal zo’n, 2,59 miljard dollar kosten. De twee bedrijven sluiten daarmee een deal voor de komende drie jaar. Samsung Electronics wilde overigens niet reageren op het bericht, zo schrijft de Korea Herald. Daarvoor beroept het bedrijf zich op zijn privacy-beleid.

iphone-6-gamen

Geruchten over OLED

Geruchten dat iPhones een OLED-scherm krijgen, doen al heel lang de ronde. De laatste paar maanden zijn ze wederom aangewakkerd, al blijft het vooral de vraag wanneer Apple met de displays komt. Zo zijn er geruchten die zeggen dat de iPhone 7 Plus al een OLED-scherm krijgt, andere berichten melden dat het op zijn vroegst in 2018 gebeurt. Maar als Apple en Samsung daadwerkelijk een deal hebben gesloten, dan klinkt 2017 heel aannemelijk.

Vorige maand zei de bekende analist Ming-Chi Kuo nog dat Apple zijn iPhones pas in 2017 weer drastisch zou gaan veranderen. Het bedrijf zou de telefoons dan van een nieuw ontwerp voorzien met ‘dunnere schermranden’ en een ‘comfortabelere grip’. Ook zou Apple een 5,8-inch toestel overwegen, net als draadloos opladen.

Voor- en nadelen

De Apple Watch heeft al een OLED-display. Voordelen hiervan zijn dat zo’n scherm écht zwart kan tonen omdat het pixels uitzet en dat het beter te zien is in felle omgevingen. Het nadeel is wel dat een OLED-display duurder is om te maken. Wat voor effect dat gaat hebben op de prijs van een iPhone is nog onduidelijk.

Lees meer over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu