De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Gerucht: Apple maakt nieuwe iPhone met 5,8 inch-scherm

Redactie
9 maart 2016, 9:23
1 min leestijd
Gerucht: Apple maakt nieuwe iPhone met 5,8 inch-scherm

Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe iPhone – mogelijk de iPhone 7S Plus – die is voorzien van een 5,8 inch-oled-scherm. Dat meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen uit de productieketen.

Lees verder na de advertentie.

Geen 5,8 inch-iPhone

De geruchten over een oled-iPhone, die waarschijnlijk in 2017 of 2018 verschijnt, gaan al langere tijd. Begin maart werden ze concreter, nadat bekend werd dat Apple in overleg zou zijn met Samsung en LG over de productie van oled-schermen. De fabrikant wil dit scherm introduceren bij de iPhone 7S in 2017. Volgens nieuwe bronnen wordt dan ook het scherm van de 7S Plus groter: maar liefst 5,8 inch.

5,8 inch-iphone

De bron van de geruchten, Digitimes, staat echter niet als al te betrouwbaar te boek. Mocht er daadwerkelijk een 5,8 inch-iPhone verschijnen, dan zal deze waarschijnlijk de 5,5 inch-Plus vervangen. Een groter display hoeft niet per se te betekenen dat de telefoon in zijn geheel groter wordt. Apple kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de bezels kleiner te maken en de homeknop te implementeren in het scherm.

Tegenvallende verkopen

Een groter scherm betekent dat Apple voor het eerst sinds jaren grote aanpassingen aan het design van een S-serie maakt. Het rapport van Digitimes bevestigt nogmaals de geruchten over het oled-scherm. Volgens de bronnen is Apple in gesprek met Samsung Display, LG Display en Japan Displey voor de levering van de oled-displays. Samsung zou hierbij de voorkeur genieten boven de andere kandidaten.

Zit jij te wachten op een (nog) grotere iPhone? Laat weten in de comments waarom (niet).

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu